csütörtök, augusztus 21, 2008

[Nem jelenik meg az AdWords hirdetés] re: 1 kampány

> gondolkozni, hogy esetleg hírdess tartalmi hálózatba

Érdemes kipróbálni, különösen akkor, ha kicsi a költségvetésed. Míg a Google keresőjére nagyjából áll a fentiekben említett látogatószám (100-300 katt / 50 dollár), addig a tartalmi hálózat olcsósága miatt onnan gond nélkül bejöhet akár a tíz-húszszorosa is. Ugyanakkor persze várhatóan a konverzió is jóval alacsonyabb lesz, de ezt csak akkor fogod megtudni, ha kipróbálod.

Másrészt nagyon fontos a negatív kulcsszavak használata, vagyis azt beállítani, hogy mire NE jelenjen meg a hirdetésed. Olyan témában hirdetnél, ami sok embert érdekel, de többségük az ingyenes megoldásokat keresi. Simán elúszhat a kis büdzséd azokra, akik képeket keresnek, de eszük ágában nincs fizetni értük, vagyis lényegében értéktelen látogatók.

Még valami: ha hirdetsz a tartalmi hálózatban, ahhoz szerintem nem ajánlott túlságosan csábító, harsány hirdetésszöveget írni, mert villámgyorsan elmegy a kereted még olcsó kattintások mellett is, ha felkelted a vásárolni nem kívánó, de roppant nagy unalmában mindenre rákattintó iwiwező, webmailezgető irodisták meg tinédzserek figyelmét.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/NemJelenikMegAzAdWordsHirdet_c3_a9s#msg20080821063437-0400@webni.innen.hu