kedd, augusztus 05, 2008

[Keresőoptimalizálás] re: Kipukkadt a SEO lufi?

Szerintem két kérdést érdemes figyelembe venni. Az első az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy teljesen pontos adatokat szolgáltat az Google az egyes kulcsszavakkal kapcsolatos keresési volumenekről, mer nem feltétlenül áll érdekében a pontos adatok közreadása. Ez az első csak spekuláció, de hát az ember azért jó, ha nem fogad el mindent készpénznek, és van benne egészséges kétkedés.
A második kérdéskör szerintem sokkal összetettebb. A te oldalad ugyanis például nem farmernadrág portál, nem foglalkozik a farmer kultúrtörténetével, típusaival, az idei farmerdivattal, nem listázza ki térképes keresővel, hogy hol, milyen boltokban lehet kapni az országban a főbb farmermárkákat, nincsen rajta farmernadrág fórum/wiki/blog, tehát összességében nem egy olyan oldal, ami teljes megoldást nyújtana bárkinek, aki farmernadrágra keres rá.
Ezért hát egyáltalán ne csodálkozz, ha csak töredéke kattint oldaladra azok közül, aki farmerre keres: a Te oldaladról ugyanis csak az látszik, hogy egy online shop, ami, ha jól megnézem egy olyan farmer márkát kínál, ami nem feltétlenül tartozik a legbejáratottabb brand-ek közé.
Ráadásul nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem a többség azért olyan mint én, hogy ruhát eszébe nem jutna anélkül megvenni, hogy fel ne próbálná. Az a kisebbség pedig, aki ilyenre hajlandó lenne, az pedig inkább a tiednél jobban bejáratott brand-eket választ, mint például az OTTO vagy a Quelle, mert a távvásárlásnál különösen fontos a bizalom.
Azt kell figyelembe venned, hogy a "farmeruniverzum"-nak csak egy igen kis szegmensét fedi le az oldal, amennyire az a Google-ből látszik (= akik THOMAS farmert akarnak venni online boltban.), tehát vagy azt a taktikát választod, hogy kiegészítő tartalmakkal próbálod az oldalad potenciális látogatóinak számát növelni, majd ha már ott vannak az oldaladon, akkor megpróbálod meggyőzni őket arról, hogy jók a farmereid és érdemes őket tőled megvenni, vagy elfogadod, hogy noha első vagy a kifejezésre, nem mindenkinek szól az oldalad, aki erre keres.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s#msg20080805083753-0400@webni.innen.hu