csütörtök, augusztus 31, 2006

[AdSense csalás] Re: magas átkattintás google válasz

Ezért írtam én is (a "Te mennyit keresel" oldalon), hogy ha csak az AdSense-re alapozol, az kiszolgáltatottá tesz egyetlen - feléd semmifajta indoklásra, konzultációra nem kötelezhető, sablonleveleken keresztül kommunikáló, arctalan - üzleti partnerrel szemben.

Aki egyoldalúan dönthet az együttműködés felbontásáról úgy, hogy azzal közvetlen anyagi kárt okoz számodra.

Bár sok szempontból tiszteletetreméltó az, amit a Google általánosságban létrehozott (üzletileg és erkölcsileg is), azért az is megérne egy - hosszú - misét, hogy mennyi olyan húzásuk van, amire más cég azonnal megkapná az "utolsó szemét cinikus banda" címkét.

Amúgy pedig szerintem nem vagy köteles x időközönként bejelentkezni az AdSense-kezelőfelületre, hogy önkéntes cenzúrát alkalmazva jelentsd a Google-nak a "rendellenes" jelenségeket.

Ha úgy gondolják, hogy egy adott kattintás bármilyen okból kifolyólag nem teljes értékű, akkor ne vegyék figyelembe és ne jelenítsék meg a kimutatásodban. Ilyen egyszerű.

Náluk áll rendelkezésre mindaz a részletes adat, ami alapján az efféle kérdések eldönthetőek. Ami az AdSense-partner számára elérhető, az egy szánalmasan csökkentett értékű változat, ami még a saját üzleti döntéseihez is kevés, nemhogy az önkéntes "minőségbiztosítás"-hoz.
--
forwarded from http://webni.innen.hu/AdSenseCsal_c3_a1s#msg20060831093947-0500@webni.innen.hu