vasárnap, szeptember 16, 2007

[www] (edit)

??changed:
- A www.innen.hu és az innen.hu két különböző oldalnak számít a [Szabadszavas keresők] számára. Ha a két oldal tartalma ugyanaz, akkor általában csak az egyik (praktikusan a több helyről hivatkozott) változatot jeleníti meg a [Találati rangsor]ban. A PageRank számításában, a bejövő [Külső hivatkozás]ok súlyozásában ettől függetlenül külön oldalnak számít a két variáns.
-
- Egyes esetekben akár igen nagy eltérések fordulhatnak elő a kétfajta oldal Page Rank értékében, (például a http://hup.hu PR4-es értékkel bír, a http://www.hup.hu viszont PR6-ossal.) máskor viszont ugyanakkora a PR érték.
A www.innen.hu és az innen.hu két különböző oldalnak számít a [Szabadszavas keresők] számára, mégis szinte mindig a www nélküli és a www-vel ellátott címeken ugyanaz a tartalom található, ezért ez a [Duplikált tartalom] problémakörének egy régi alapesete, ugyanis ha a két oldal tartalma ugyanaz, akkor általában csak az egyik (praktikusan a több helyről hivatkozott) változatot jeleníti meg a [Találati rangsor]ban. A PageRank számításában, a bejövő [Külső hivatkozás]ok súlyozásában ettől függetlenül teljesen különálló oldalnak számított régebben a két variáns a [Google kereső] szempontjából, azonban az utóbbi időben mintha történt volna ezirányban elmozdulás.

Egyes esetekben akár igen nagy eltérések fordulhatnak elő a kétfajta oldal Page Rank értékében, például régen a http://hup.hu PR4-es értékkel bírt, a http://www.hup.hu viszont PR6-ossal. Manapság már mindkét érték PR 6-os, azonban pl. a www.innen.hu és az innen.hu RR értékei között még mindig négy a különbség.

??changed:
- * Vagy válaszol az oldal mind a www-vel írt, mind a www nélküli címre, ekkor azonban törvényszerű, hogy mindkettőt meg fogják linkelni, így a legrosszabb esetben akár a felére leeshet az nyitóoldalra bejövő linkek száma.
* Vagy válaszol az oldal mind a www-vel írt, mind a www nélküli címre, ekkor azonban törvényszerű, hogy mindkettőt meg fogják linkelni (akkoris, ha egyből átirányít az egyik variánsról a másikra, és akkoris, ha mindkét variánst használva végig lehet böngészni az oldalt), így a legrosszabb esetben akár a felére leeshet az nyitóoldalra bejövő linkek száma.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/Www#msg20070916121303-0400@webni.innen.hu