vasárnap, szeptember 16, 2007

[Percek alatt indexel a Google?] Re: gond

Itt egy félreértés van: a "Faster crawl"-tól nem lesz extra gyors vagy gyakori az indexelés.

Ha a Google robotja azt érzékeli, hogy egy adott szervert a lekérdezései túlságosan leterhelnek, akkor visszavesz a lekérdezési gyakoriságból. Ezzel párhuzamosan ajánlja fel a "Faster crawl" (ami a legtöbb site esetében egyébként nem elérhető opció).

Ez tehát egy visszakorrigálási mechanizmus. Ők áttételesen azt mondják: "bocs, úgy látjuk a szerver nem bírja a tempónkat, kicsit visszaveszünk", amire a "Faster crawl" kijelölésével azt válaszolod: "ugyan már, semmi gond, nyomuljatok, ahogy jónak látjátok".

Tehát nem FELgyorsítod a Googlebotot, hanem VISSZAgyorsítod az amúgy eredetileg normális tempóra.

Más: a Webmaster Tools kb. olyan szinten ad megbízhatatlan információt, mint a link: parancs a Google-ben. Az ott kijelzett indexelési sűrűség köszönőviszonyban sincs az oldalak cache-ben lévő példányainak frissítésével.

Simán azt állítják (statisztikailag, a Webmaster Toolsban), hogy mondjuk 2-3 naponta újraindexelik a teljes site-odat - a valóságban meg azt látod, hogy 1-2 hónapos cache-elt oldalaid ülnek az adatbázisukban.

Nem ez az egyetlen teljesen félrevezető információ, amit közölnek. Miközben a melldöngetés megy ezerrel, hogy ők már mennyire jófejek meg kitárulkozóak meg segítőkészek a webmesterek felé.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/PercekAlattIndexelAGoogle#msg20070916100306-0400@webni.innen.hu