szerda, szeptember 19, 2007

[Google saját iránymutatásai webmestereknek] lap.hu

Fut más (nem lap.hu) oldalamon is google, humor témában rengetegen hirdetnek, elég csak a vicces csengőhangokra gondolni. Pont ez lenne az adsense lényege, ami a lap.hu-n nem működik, hogy sebészeti pontossággal belőjje az oldal tartalmához illő hirdetéseket.
Hozzáteszem, hogy a humor.lapon futott 3 hónapig etarget, hát a google míg így félbénán is a bevétel 7-8-szorosát hozza.
Persze a bevétel is fontos, de bármilyen vicces, engem elsősorban az zavar, hogy ott a lehetőség, lehetne iszonyú hatékonyan működtetni az egyébként penge hirdetési rendszert, de elbukik a dolog azon, hogy a google adsense elsősorban a text-mennyiséget tartja fontosnak.
Egyébként azzal is lehet lökni a "releváns-mutatón", hogy ha az oldal leírása linkhez (jobb felső doboz) beírod azt a 20 kulcsszót, amit a google-kulcsszókereső a témára kidob. Csakhogy ez nem vmi elegáns megoldás, kell lennie jobbnak is.
Abban reménykedtem sokáig, hogy az Adsense Ajánlások 2.0-ban megjelennek hirdetők a témában, akiket egyenesen be tudok fűzni, de sajnos a római hotel booking, meg a portugál szerencsejáték nem az a kategória, amire kattintanának a magyar userek. Nem is értem, miért tették ki.
Gábor

--
forwarded from http://webni.innen.hu/GoogleSaj_c3_a1tIr_c3_a1nymutat_c3_a1saiWebmestereknek#msg20070919104458-0400@webni.innen.hu