kedd, március 27, 2007

[Pay-per-action alapú hirdetések] A másik oldal

re: Hirdetői oldalról más: Egyetértek veled. Én is látom a másik oldalról a témát. Nekem vagyonvédelmi vállalkozásom van. Ha hirdetek elkezdenek jönni a telefonok és emailek, hogy van e biztonsági őr felvétel és nem pedig megrendelők sorakoznak.

re: Szerintem jó az ötlet - tapasztalat: Ez egy marketing szöveg, annyit válaszolnék rá, hogy a régi oldalgazdákat úgysem lehet ilyen szöveggel vakítani. Ha elkezdődik a program (és a Google nem változtat valamit a rendszer előnyére) akkor egyszerűen el fog sodorni az elégedetlen oldalgazdák tömege.

Általában pedig tényleg bízom abban, hogy lesz valami olyan elem a dologban, amitől más lesz, mint a többi. Bízom a Google-ban. Ha viszont nem lesz ilyen elem, akkor fentartom véleményemet. Sőt, gondoljunk csak bele! Az csak egy dolog, hogy a rengeteg megjelenéssel kódoljuk a hirdető márkanevét a tömegek agyába ingyé. De mi van akkor, ha készítek egy multimédiás CD-t és pay-per-actionba elkezdem hirdetni miközben kiteszek releváns Adsense (vagy más) hirdetéseket az oldalra? Keresem a pénzt akkor is, ha az én CD-m a kutyának sem kell, mert a felhasználó valami ilyet keress és mivel az enyém nem volt jó, valszeg klikkol, hogy tovább keressen. Nem kell jönni azzal a szöveggel, hogy miért hirdetném a konkurenciát, mert senki nem tudhatja hol van érdekeltségem. Tulajdonképpen bármilyen más hirdetést is elhelyezhetek erre az oldalra, mert úgysem lehet rendesen szabályozni (tiltani). A többi bármilyen hirdetésből bármilyen hasznom lehet úgy, hogy a rámklikkért nem kell fizetnem. Ez pusztán a látogató ügyes tovább irányításától függ. A hirdető vagy többszörös marketing előnyre vagy valós anyagi haszonra válthatja be az ingyen klikkjét.

Milyen érdekes az élet, hirdetni fogok, de megjeleníteni nem :)

És szóljatok már hozzá többiek, mert érdekelnének a vélemények!!!

--
forwarded from http://webni.innen.hu/PayPerActionAlap_c3_baHirdet_c3_a9sek#msg20070327070506-0400@webni.innen.hu