szerda, december 19, 2007

[Keresőoptimalizálás] köszönöm!

Ha átirányítást csinálsz azt php-ben tedd, mert így a keresők is rögvest átugranak a saját domainedre.

Ezt illeszd be és rögtön az első sorba a cjb-s oldalon (ha nem jól jelenik meg JJózsit megkérem a javításra, nem tudom ide hogyan kell kódokat beszúrni, ezért csak úgy bekopizom):

<?
Header("Location: http://mozinezo.hu");
exit();
?>

Az átirányítás után a keresők teljes mértékben a saját domainedet fogják indexelni, de az aldomain alatt. Tehát a Gugliból nem fog eltünni az aldomain ezáltal. A keresési eredmémyekért nem kell aggódni, mert az a saját domainedtől fog függni. Például ha egy PR 5 -ös oldalt így PHP-ben átirányítasz egy kissebb PR értékű oldalra akkor a köv. indexelés után ugyanazokra a kulcsszavakra hátrébb fogsz kerülni a találati listán. Logikus lenne ennek fordítotja is, de erre még személyes példám nem volt.

Viszont a mozinezo.cjb.hu-t szerintem a cjb-sek listáiból szedte a Gugli és nem hiszem, hogy a kedvedért fogják vagy tudják törölni az aldomaint. Sőt, ha az aldomaint esetleg törölnék a Gugli kesben még mindig ott lesz. Ezért a duplikált tartalom esete fenforoghat és ez szívás lehet.

Ha viszont gyakran cserélődik a tartalom ettől nem kell félned, mert ha már egy nap eltelik a két domain indexelése között és közben volt tartalmi változás, akkor már nincs duplikáció.

Üdv.
HunVista Lajos

Lehet egy kis reklám? :) Az új linktár még kong az ürességtől, regisztráljatok webmesteremberek! >>> hunvista.net/linktar

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s#msg20071219094727-0500@webni.innen.hu