péntek, július 28, 2006

[Pillangószív] Hogyan legyél első a Pillangószív kulcsszóra?

Hétről-hétre újabb tippeket olvashatsz itt, melyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy megszerezd a "2006-os év keresőoptimalizálója" címét.

Első tipp: Mi legyen a domainnév?

Nagy előnyt jelenthet, ha a domainnév már tartalmazza a kérdéses kulcsszót. Mivel a Pillangószívben ékezetek vannak, ezért egy érdekes dilemma előtt állunk, melyet csak a verseny lezárultával lehet talán majd tisztázni: Ékezet nélküli vagy ékezetes domainnévben utazzunk?

A Google képes az ékezetek nélküli kereséseknél a legvalószínűbb ékezetekkel ellátott kulcsszavak figyelembevételére (lásd: pl. "keresooptimalizalas" ), tehát magától ráteszi a hiányzó ékezeteket. Ennek fordítottjára, ti. hogy az ékezet nélküli variánst vegye figyelembe, jelenleg nem találtam példát. Mindenesetre az ékezetek kezelése a múltban is többször változott, legutóbb tavasszal, amikor bevezették a magyar szavak szótövezését, úgyhogy a verseny végéig még bőven beállhat ebben is változás.

Az ékezetes domainnevek használata számos technikai problémát felvet, ezért használata nem igazán elterjedt. Ennek megfelelően nincs még elegendő tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezeli is ezt a Google, ennek pontosan milyen szerepe, milyen súlya lehet a rangsorolásnál. Egy biztos: amikor a link anchor text nélkül jelenik meg, ékezetes domainnál már akkor is tartalmazza a megfelelő kulcsszavakat!

A [Google] kereső képes egyébként a szótövezésre is, úgyhogy akkor is rátalálhat a kulcsszóra, ha csak egy részét képezi a kulcsszó a domainnév egészének. (Pl. ha web 2.0-ra keresel, akkor megtalálja a web kulcsszót a webni aldomainnévben, hasonlóan megtalálja a "moin" kulcsszavakat a moinmoin aldomainnévben.)

A fentiek alapján a következőt ajánlom:

<b>Tipp: jegyezd be a pillangószívpillangószív.hu, pillangoszivpillangosziv.hu pillangószív-pillangószív.hu, pillangosziv-pillangosziv.hu domaint! </b>
--
forwarded from http://webni.innen.hu/Pillang_c3_b3sz_c3_adv#msg20060728024958-0500@webni.innen.hu