szerda, július 05, 2006

[Keresőoptimalizálás] Re: látogatószám

Nem gond, bárhol lehet hozzászólni, csak jobb, ha olyan helyen, ami kapcsolódik a témához, de ha nem, akkor sem dől össze a világ.

Nos, két félreértés eloszlatásával kezdeném: nem csak keresők felől jöhet sok látogató, hanem még számtalan egyéb módon. Továbbá ne a Google, hanem a Yahoo! [Speciális kereső-kifejezés]ét használd a linkelő oldalak után kutakodva, a Google ugyanis ezt vélhetőleg szándékosan nem pontosan jelzi ki.

Ez az oldal például "szórakoztató" tartalmakat kínál, amire bizonyos társadalmi rétegek vevőek (animgifek, kutyás-macskás háttérképek és egyéb mások által humorosnak mondott dolgok.), az ilyen oldalak látogatói nagy valószínűség szerint egymásnak adják tovább az oldal címét, e-mailban, chat klienssel, szóban, miegymás ("Fú, honnan van ilyen cuki macskás háttérképed?"). Egyébként meg a Yahoo! mutat vagy száz linkelő oldalt, a PageRank érték meg vajmi kevés összefüggést mutat a látogatottsággal: például a 8-as PR értékű sztaki.hu oldal látogatottsága a fasorban sincs pl. a 6-os Page Rank értékű index.hu látogatottságához képest... Úgyhogy könnyen lehet, hogy egyszerűen csak az oldal által nyújtott tartalom indokolja a népszerűséget.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s#msg20060705070750-0500@webni.innen.hu