hétfő, július 17, 2006

[Aldomain] Re: hogyan működik az aldomain ha külön website kerül bele?

Az előző hozzászóló szívemből szólt, pont én is ezt akartam leírni, köszönöm szépen. :) Én azt tanácsolnám, hogy hamár költöttél a domainnévre, akkor legyen annak egy külön tárhelye, ne pedig csak simán átirányítsd egy másik domainneved aldomainjára. Mindenesetre, ha az új tárhely, (vagy a bővebb tárhely-csomag) havi díja nem vág földhöz, akkor mindenképpen tanácsolnám a külön domainnevet, ha már megvetted, mert tisztább úgy a dolog. Egyébként sok függ attól, hogy most akkor az új domainnév is meg fog-e jelenni az találati listákban az aldomainnéves verzió mellett, hogy melyikre mutat több külső link.
Mindenesetre amiért leginkább jó lenne, ha nem lenne ez az átirányítás, mert ha pl. egy látogató az endomainom.hu címet beírva az endomainom.masikoldalam.hu címre érkezik, akkor lehet, hogy magától az endomainom.masikoldalam.hu-t linkelné meg, különösen [Mélylinkelés] esetén, míg pedig te az endomainom.hu címre építenéd az összes általad létrehozott külső linket, akkor így szóródnának az értékes linkek a két cím között.
Ez a kipottyansz a jó helyezésből és szívás van jellegű dolog meg leginkább angol/német, stb. nyelvű oldalaknál és/vagy különböző trükközéseknél esélyes, egyébként magyar oldalaknál nem annyira jellemző. Ha a [Keresőoptimalizálás] oldalnál kezdve végignézed, hogy mi mindent csinálhatnál a linkek szaporításánál kívül, akkor pedig jó eséllyel megfordíthatod az eddigi 30-70-es arányt.
Üdv: JJózsef
--
forwarded from http://webni.innen.hu/Aldomain#msg20060717025631-0500@webni.innen.hu