hétfő, szeptember 08, 2008

[keresomarketing.fpn.hu] re: érdemes azért elgondolkodni rajta

Igen, érdemes.
Érdemes végigolvasni is.
De azért szerintem nem egy nagy cucc.

Ezt a globális mindenfélét meg kell csinálni valakinek/valaminek, mert igencsak kevesebb lenne a világ nélküle.
Lehetne mondjuk non-profit módon az ENSZ-re bízni, mert olyan fontos. Kb. 2050-re született is volna arról döntés, hogy igen, szükség van rá. És soha nem léptek volna a tettek mezejére.

Lehetett volna Microsoft nélkül is PC+oprendszer, pl. szintén non-profit alapon a szabadszoftverközösségek által, (amiket ma gyakorlatilag kizárólag az MS ellenesség fog össze), mondjuk a Win98 szerűig el is jutottunk volna mára (ha nem számítjuk, hogy az egésznek szintén egy üzleti alapú UNIX volt az őse).

Lehetett volna sok minden, de nem lett.

Ha ide írom, hogy holnaptól ne használja senki a keresőjüket, arra semmiképp ne optimalizáljon, ne számítson edszenszel, edvörcel, ne használjon Gmail, Docs-ot, hagyja a francba a Maps-et, Earth-öt, jutyubot áá és meddig írhatnám, valaki megtenné?

Lehet azt mondani, hogy mindez szar és inkorrekt. Lehet. És sok dologban igaz is az írás, de annyira áthatja valami keserűség és parányi paranoia, hogy ettől hiteltelen lesz az egész. Legalábbis számomra.

Főleg attól aki ilyen "nagy" Google-s múlttal rendelkezik.

Olyan ez (bár senkit sem hasonlítok vele össze szívesen) mint a híres pólógyáros, akinek csak akkor lett zsidó a gugli, mikor kidobták, mikor elkezdte az üzletet velük, akkor nem számított.

De a politika az amitől (oldalfüggetlenül) igazán hányok.

Még csak arra lennék kíváncsi, hogy ez a mocsok, szemét vállalat adómentesen (azokat nem értem ide akik adóznak utána)
éves szinten hány milliárdot (!) "hoz" az országba.
És még arra, hogy mennyivel jobb az aki nem nő ekkorára?
Attól lesz valaki jófej mert balf"sz és tehetségtelen, csak ahhoz ért hogy irígységből szidja azt aki minden lehetőségét kihasználta, s mindezt úgy, hogy szinte minden lépésével hasznot hoz mindenkinek? Persze ez is csak egy "ellensarkított" vélemény.

Azt tudom csak mondani, hogy valaki írja be a Yahoonál, hogy miskolc mozi (innen írok) aztán a Google-nál is, és döntsön, de más dolgokkal is próbálkozhat...

Ennyi...

Amúgy valóban hasznos az írás, és nem kell semmit csak úgy elfogadni, de nekem sok a "jóból", mert mára a G szidása is divat, még ha ez esetben szakmai is ez a kritika.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/KeresomarketingFpnHu#msg20080908140626-0400@webni.innen.hu