kedd, június 26, 2007

[Elhelyezési teljesítmény jelentés]

Tartalmi hálózatban megjelenő hirdetések nyomon követése (Placement Report)

A [Google Inc.] feladni látszik azt az elvét, hogy a [Google reklámprogramok]ban érdekelt felek (hirdető, hirdetésmegjelenítő) között szigorú távolságot tartson, a piaci egyensúly egyszerűbb fenntartása érdekében. Korábban gyakorlatilag semmit nem lehetett tudni a tartalmi hálózatban (AdSense) megjelenő hirdetésekről, addig 2007 júniusában bevezetett Elhelyezési teljesítmény jelentés (Placement Report) segítségével a hirdetők kilistázhatják az összes olyan, Google AdSense tartalmi hálózatba tartozó webhely domainnevét vagy konkrétan az a lapot, ahol hirdetésük megjelent (történjen az CPM vagy CPC alapú kampány során).

Eredeti bejelentés: http://adwords.blogspot.com/2007/06/introducing-placement-performance.html

Hirdetések hatékonyságának növelése

http://adwords.google.com/support/bin/answer.py?answer=52762&hl=hu

Mint azt ahogy a fenti súgóoldalon is részletezik, az Elhelyezési teljesítmény jelentés segítségével nyomon követhetőek a [Konverzió]k, letilthatóak egyes, nem feltétlenül a témába vágó oldalak, illetve hatékonyabban összehangolhatóak a [Pay-per-impression alapú hirdetések] a [Pay-per-click alapú hirdetések]kel.

Segítség a kereső-optimalizálásban

Mivel az AdWords hirdetések elsősorban releváns témával foglalkozó oldalakon jelennek meg, ezért az Elhelyezési teljesítmény jelentés által hozzájuthatunk egy, a mi weboldalunkhoz valamilyen szinten kapcsolódó témákkal foglalkozó oldalak listájához. Mivel az AdSense rendszerben résztvevő legtöbb webhely a kis-közepes kategóriába tartozik, ezért pont olyan kisebb weboldalak lelhetőek fel a jelentés segítségével, melyeket egyébként nehezebb megtalálni.

A listában szereplő weboldalakat pedig érdemes végignézni, hogy hogyan lehetnek segítségünkre webhelyünk [Linknépszerűség növelése] során. Fórum, wiki, [Weblog], [Tematikus katalógus] oldalakra találhatunk így, ahová vagy magunk helyezhetünk el releváns hozzászólásokat, vagy pedig kérhetjük oldalunk felvételét illetve kezdeményezhetünk [Linkcsere]'t, ezzel közvetlenül és közvetve növelve a keresők felől érkező látogatóink számát.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/Elhelyez_c3_a9siTeljes_c3_adtm_c3_a9nyJelent_c3_a9s#msg20070626032620-0400@webni.innen.hu