szerda, november 22, 2006

[Te mennyit keresel?] Re: Téma help

Szerintem nagyon ócska ötlet kifejezetten AdSense-hez site-ot gyártani.

A látogatottság az alapvető fontosságú ahhoz, hogy stabil(!), hosszútávú érdemi bevételed legyen, nem a jól fizető kulcsszó.

Namármost, ha nem bűnözöl (mint az indiai AdSense-kattintgatókat toborzó szélhámosok), és nem vagy vérprofi (+ félig-meddig etikátlan) keresőoptimalizáló, akkor hosszabb távon látogatottságod csak azon a weboldalon lesz, amit lelkesedéssel és sok befektetett munkával csinálsz. (Szarul hangzik, mi? Dolgozni is kell???)

Próbálj meg egy olyan témát találni, amiben van üzleti potenciál (tehát pl. nem a kvazárokról szól), de nem is tapossák le egymást a pénzhajhász konkurensek (pl. idegenforgalom, internetes munka, szex, mp3). Legyen valami jó középút.

Nem baj, ha nem értesz hozzá, elég, ha érdekel annyira, hogy beletanulj, utánaolvass. Aztán kezdj el tartalmat gyártani, ötleteket keresni.

Közelítsd meg a témát más oldalról, mint a többi weblap (legyél szókimondóbb, vesézz ki valami elhanyagoltabb részletet, készíts rendszeres elemzéseket, termékteszteket, kritikákat stb.); csinálj valami - nem feltétlenül bonyolult - online szolgáltatást, amit mások még nem, vagy nem túl jól (egy átfogóbb adatbázist, hírgyűjteményt, teszteket); tegyél bele egy kis jópofa pluszt (játék, rejtvény, verseny, fotók, rajzok).

Az sem probléma, ha nem kiugróan eredetibb, jobb a többi hasonló oldalnál - elég, ha ugyanolyan jó, csak jobban optimalizálod :-)

Ha viszont az első pillanattól kezdve csak a pénzen jár az eszed, és dollárjel vibrál a szemgolyóid helyén, úgysem viszed sokra. Mindannyian találkozunk rengeteg üres, érdektelen, tartalmatlan, szív és lélek nélkül csinált, de rögtön minden lehetséges hirdetéssel telepakolt site-tal. Nincs látogatottságuk. Sehol nincsenek a Google-ban. Az ilyet rövid idő után a gazdája is magára hagyja.

Valós problémát az jelenthet, ha a közhelyes divattémákon kívül igazán semmi nem érdekel, igazán semmihez nem értesz, és igazán semmibe nem vagy hajlandó időt és energiát fektetni. Úgy viszont nehéz jó weblapot csinálni.

[prédikáció vége]
--
forwarded from http://webni.innen.hu/TeMennyitKeresel#msg20061122142111-0500@webni.innen.hu