csütörtök, július 17, 2008

[Google Inc.] Hamis a baba

Szevasz OldalGazda!
A Google keresővel kapcsolatos problémám a következő:
Egy önálló (nem aldomain) névvel működő, az üzleti tevékenységemmel kapcsolatos honlapot évek óta építek, az ismert "trükkökkel" (kulcsszavak elhelyezése, gyakorlatilag folyamatos változtatgatások) a Google keresőben a fontos kifejezésekre igen jól "felhoztam", az eredménnyel elégedett vagyok.
A "site-n keres" módban kb. 250 oldaltalálat, illetve dokumentumtalálat adódik a weblap kapcsán.
A probléma: az utóbbi időben ezeknek az oldaltalálatoknak némelyikén, az oldalt bemutató egy-két soros Google kivonaton olyan szöveg jelenik meg, aminek köze nincs a laphoz. Sőt, az itt feltüntett szókapcsolatokra rákeresve a honlap más oldalait is megnevezi hordozóként. Az így, részletekből összerakható szöveg kb. három "irodalmi hosszúságú" mondat. Az adott szövegrész teljesen idegen a honlapomtól, leginkább egy blog töredékének tűnik. Érdekes módon a szövegrész semmilyen töredéke más doménen nem szerepel a Google szerint.
Ebben az a zavaró, hogy egyrészt ha valaki doménen keres, furcsa eredményeket kap, másrészt az idegen szöveg kifejezéseire hamis találat érkezik a lapom megnevezésével.
(A biztonság kedvéért persze megnéztem az adott lapok forrását, persze köze nincs az adott szöveghez. És még egy észrevétel: A Google szkennelés nem egy időpontban történt az adott lapoknál, a tárolt változatokhoz többféle időpont tartozik.)
Tanácsot kérek: várjak türelemmel, "majd elmúlik", vagy van valami csatorna, ahol "szólni lehet", vagy esetleg egy nem ismert támadási kísérlet eredménye a dolog?

--
forwarded from http://webni.innen.hu/GoogleInc#msg20080717154103-0400@webni.innen.hu