szombat, május 17, 2008

[Duplikált tartalom] Hol a határ?

Sziasztok, hello OldalGazda!
Már egyszer kérdeztem ezzel kapcsolatban a "Kereseőoptimalizálás" alatt, és akkor ide irányítottál. Köszönöm, sok mindenre megkaptam a választ, de most már konkrét "ötleteket" is tudok írni, és mások véleményére/tapasztalatára is kiváncsi vagyok. Ezt a fejezetet többször is elolvasva, nem tudom eldönteni, hogy meddig mehetek el a duplikált tartalommal, honnan gyanús, honnan büntet a google.
Csak példákat írok, a téma teljesen más.
Nos. Új cégnek, új webolda. Kifejezetten az on-line szolgáltatásra állnának rá, weben keresztül bonyolítanának le mindent. Ötletek, tervek, megvalósítás. Most egy példát írok, a valóságban teljesen más.
Vegyünk egy ruhakereskedést. Neve Fashion-X. Legyen az :)
Kezdésnek természetesen szeretnénk bejegyezni a www.fashion-x.com -ot. Itt minden megtalálható, amivel a cég foglalkozik. Legyen 4 alkönyvtárban, 4 témakör. Tehát a Fashion-x alatt legyen "női ruházat, férfi ruházat, sportöltözet, gyermekruha", minden alkönyvtárban leírás a termékekről, stb.
Ezzel párhuzamosan készítenénk 4 másik weboldalt. www.noiruhazat.com, www.ferfiruhazat.com, www.sportoltozet.com és www.gyermekruha.com.
És akkor jöhetnek a kérdések. Ezeknek az oldalknak az indexe megegyezhet e az "anyaoldal" alkönyvtárainak tartalmával, vagy az már veszélyes? Vagy az lehet a googlenek túl sok, ha a "Fashion-x-ről" hivatkozok a többi oldalra, és ott a tartalom ugyanaz, mint a hivatkozó webhelyen? (a hivatkozással erősíthetném a PageRank értéket). Szeretnék minden oldalról, minden oldalra hivatkozni.
Az "ötlet" nem új, ezért ha valakinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban, megköszönném, ha megosztja velem, velünk.
sziasztok, jó munkát!

WhiteRhy

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Duplik_c3_a1ltTartalom#msg20080517193628-0400@webni.innen.hu