kedd, április 22, 2008

[Újraregisztrálás kizárás után?] megvalósíthatatlan

:). Hát, nagyon szép elvek ezek, és nagy ötlet, de gyakorlatban sajnos elég megvalósithatatlannak tűnik számomra. Elöször is, majd mit fog csinálni ez a tartalomszolgáltatók egyesülete? Hogy fog nyomást gyakorolni a Google-ra? Azt mondja, hogy 1 napig nem jelenítünk meg AdSense-hirdetéseket, ha nem lesznek jók? :) Szerintem igy a Google vagy kiröhögi, vagy rosszabb esetben kizárja egész Magyarországot. Ha sokan lesznek benne, akkor lehetne komolyan venni (ha egyáltalán.. mert még ha minden magyar AS-megjelenítő is belép, az a Google éves bevételének hány százalékát jelenti?), de megnézném én, hogy Pistike belép ebbe az egyesületbe, és valóban ő se fog aznap hirdetéseket megjeleníteni, vagy másrészt, a nagy portáltulajdonos, aki havi többezer dolcsit keres, belép, es 1 napra leveszi a hirdetéseit. Meg aztán levenni, és visszatenni a hirdetéseket.. hát az se egy kis munka/bonyodalom..

És pl. ok, vegyük úgy, hogy van 1 milliárd napi hirdetésmegjelenítés, és igy szava van az egyesületnek, most szakadjunk el a hirdetés-levételtől, tehát így már tényleg lehetne javasolni dolgokat.. De a Google ezt hol látja? Elkülditek nekik szépen az egyesületbe belépett tagok azonositóit? Vagy egyenként mind az 1000 ember küldeni fog e-mailt a Google-nek, hogy igazolva is legyen, hogy ők valóban tagok?

Nem hiszem, hogy egy magyar egyesület meg tudná változtatni a Google hirdetésmegjelenítőkhöz való hozzáállását.. Ennek akkor lenne értelme, ha nemzetközi szinten menne, és pl. ha annyi ember belépne, nagy portálok is, hogy pl. azok a tagok a Google AdSense-bevételének olyan hányadát adják (pl. 10%, csak mondtam egy számot), amit már komolyan megérezne az éves mérlegük. És így tényleg egy jó kezdeményezésnek gondolom, ha lenne egy okos vezető, aki reális igényeket támaszt, nem azt, hogy holnaptól legyen 2x akkora a bevételem, hanem tényleg, ami jogos, hogy a Google igenis listázza ki, hogy mi a probléma az adott oldallal, és egyéb, építő jellegű javaslatok, amelyek mindkét fél számára jók. Ezt megszervezni, és mire összejön elég tag.. hát, szép munka.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/X_c3_9ajraregisztr_c3_a1l_c3_a1sKiz_c3_a1r_c3_a1sUt_c3_a1n#msg20080422173038-0400@webni.innen.hu