hétfő, április 21, 2008

[Újraregisztrálás kizárás után?] Az internet ereje nem lebecsülendő

Nem győzöm hangsúlyozni eleget, hogy jónak tartom a Google munkáját, fejlődését és szeretném ha a tevékenysége öszhangban lenne a jelenlegi súlyával. Drukkolok hogy emelje a színvonalát az ügyfélszolgálatnak.
Ennek egy nagyon egyszerű folyamata van, aminek egy lépése ez a hely is.

Kivánatos, hogy
1 legyen nyilvános minden ami történik, (ha tudom hogy ilyeneket csinál eszem ágában sincs vele dolgozni).

2. legyen módja a tartalomszolgáltatónak hogy kivédje a kellemetlenségeket (belső ellenőrzés, jogi képviselet, olyan publikációs rendszer ami a tartalmat gyorsan tudja cserélni, és így a hirdetéseket is (az én rendszerem mondjuk 1000 url-en lévő hirdetések kódját kicseréli percek alatt bármilyen másik cég hirdetéseire)

3. a csalások elleni védekezés is korrekt legyen, ha nem tehet róla a tartalomszolgáltató

4. a hirdetések elhelyezése és cseréje adot esetben legyen normális (pld az Adsense reklámját érvénytelenítették nem régen, egy egyszerű mail útján (tehát vedd le pld. 1000 oldalról kézzel , egy egyszerű oldalnál ez kellemes időtöltés). A megoldás az lett volna, hogy helyette feltesznek egy másik hirdetést és kész, ilyen primitív megoldást alkalmazó informatikust vagy szakértőt meg kell róni. Kompenzáció persze semmi, a tartalomszolgáltató dolgozhat feleslegesen - eredmény: soha ilyen hirdetést fel nem teszek.


Szóval, ha lenne egy szervező erő, akkor szerintem egy tartalomszolgáltató ügynökséget kell alapítani, amelyik összefogja a magyar (esetleg egyéb) tartalomszolgáltatókat és képviseli a Google mint szerződő féllel való munkában. Nekem van amerikai cégem is, az ottani jogi képviseletet vállalom ha kell.

A többi már csak munka, egy mini stáb, amelyik összeszervezi a tartalomszolgáltatókat (megtalálhatóak a neten), és ha igénylik akkor szoftvert is ad a webfejlesztéshez. Ezzel a szoftverrel egy óra alatt a teljes hirdetési platformról le lehet szedni a nem kivánt hirdetési kódokat és kicserélni másra. Mivel ez egy óriási hirdetési felület lehetne, az egyéb ügynökségekkel szembeni tárgyalásnál is komoly tárgyalási pozíciót lehetne elérni.
Mivel több tízévig informatikai nagycégekkel való tárgyalás volt a dolgom, tudom milyen eredményt lehet elérni.)))
Ha valakit érdekel a dolog, csak nyogodtab írjon erre a címre (direkt freemail-t írok) cavalry_ranger@freemail.hu (nem csevegni szeretnék, ezért csak bejelentkezésnek veszem, választ azonnal ne várj)
Előre mondom nem én akarok ebből üzletet magamnak, de szivesen résztveszek egy ügynökség munkájában mint ötletgazda, szakértő, és cégháttér. Részemről lehet non-profit a közreműködés 3 évig.


Ez egy nyított üzleti ajánlat, ami egy olyan közösség létrehozására irányul amelyiknek a célja a korrekt, becsületes tartalomszolgáltatás, és a résztvevők védelme minden olyan kellemetlenségtől ami az ő tevékenységüktől független.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/X_c3_9ajraregisztr_c3_a1l_c3_a1sKiz_c3_a1r_c3_a1sUt_c3_a1n#msg20080422021438-0400@webni.innen.hu