kedd, december 26, 2006

[Made for AdSense]

Hirdetésmegjelenítésből származó bevételre optimalizált oldalak

A Made for AdSense, rövidítéssel MFA oldalak azok a weboldalak, ahol a tartalom vagy a szolgáltatás, neadjisten a látogatók elégedettsége másodlagos: csak az számít, hogy minél nagyobb legyen a reklámbevétel. A lényeg tehát, hogy a keresők felől minél kisebb erőfeszítéssel látogatókat szerezzen az oldal, és e látogatók minél nagyobb arányban kattintsanak rá az átkattintásonként lehetőleg minél több pénzt hozó hirdetésekre. Az effajta oldalak üzemeltetői azonban gyakran az illegalitás határán mozognak, mint azt az alábbi példa is mutatja:

Szóval a recept, a Made for Adsense oldalakhoz:

<i>OldalGazda megjegyzése: Az alábbi "receptet" az [AdSense csalás] oldalon tette közzé egy névtelen látogató. Mivel azonban a leírás által javasolt dolgok inkább érdekesek, mintsem az írott és íratlan törvények áthágásáról szólnak, ezért ékezetekkel, dőlt betűs magyarázó szövegekkel, külső és belső hivatkozásokkal ellátva külön szócikkben is közzéteszem, mert hasznos lehet még azok számára is, akik nem szeretnék konkrétan az alább vázolt utat járni.</i>

Fogjunk jó sok olcsó .info domaint ( http://www.registerfly.com/ ), es jo sok main keyword-öt, lehetőleg jó KEI-vel. KEI research-hoz tessék írni botot Overture*hoz es dictionary attack <i>(=automatikus lekérdezés szótár alapján)</i>, tehetősebbek vegyenek accountot a Wordtracker*re es scriptezzék azt. Ha megvannak a jó keyword-ök, akkor jöhet a könnyebbik rész. <i>* lásd [Kulcsszó-javasló eszközök]</i>

Domainek felére [Weblog]okat tessék felhúzni, de nem egyet, max 50-et, per [Domainnév], szóval, kb. 2500 blogról beszélünk, mindegyik kapjon napi egy postot, mindegyik post kapjon maximum 10 pinget, a pingek legyenek szétszórva 100 pingsite-ra. A postolt content legyen releváns, scrapelt. Minden post tartalmazzon random max. 5 linket [Linkre rakott szöveg]ben main keyword-del a Made for Adsense oldalakra. Lehetőleg okosan, nem [Linkfarm]ot épitünk. (ja de :D, csak nem úgy fog kinézni .)

Masik 50 domainre, domainenként 100-500 max 1000 [Aldomain] kell, a subdomainek internal linkelve lehetnek, nem muszáj, de nem árt legalább egy [Oldaltérkép] a subdomainekre, így gyorsabban fognak indexelni a [Keresőrobot]ok. a subdomainekre kb 50 keyword jön, ők subkeyword-ök, szintén van [Oldaltérkép], es minden oldal tartalmaz linket minden oldalra a subdomainen belul. (ezekre az oldalakra jönnek a blogpostokbol a [Külső hivatkozás]ok, megfelelő [Linkre rakott szöveg]gel, ja és persze az AdSense .)

A blogra nem rakunk AdSense-t, nem illik. Nem [Látogatók]nak való. A [Spam blog] az [Spam blog]. Ami fontos, egy IP-ről 100 [Domainnév] necces. Lehet, de nem fogja szeretni a [Keresőrobot], (lehet konspiralni, az IP, a földrajzi elhelyezkedés, a domain whois bejegyzése, az ip whois bejegyzése számít) a hosting sem mindegy, de azért Európa jó hely, .hu -ban is lehet hostolni farmokat, végülis a botoknak kb. mindegy, de azért nem árt, ha szét van osztva a network. Azaz fűszerezd ízlés szerint, most úgyis a mennyiség számít.

Backlinkek <i>(= mások oldalairól mutató [Külső hivatkozások])</i>, azok kellenek, de az etikus feketekalapos (=Black Hat SEO, [Nagyipari kereső-optimalizálás] szakértője) az emberiségért optimalizál, nem hogy szetcomment/tbspamelje a vilagot. <i>(=lásd [Komment spam])</i> De ha mégis, akkor ping siteokhoz fordul, friss blogok után kutat, tesztel, es nem bántja azokat a blogokat, ahonnan kimoderálják. De a [Referrer spam] is cool. Azért nem haragszik sem az user, sem a squid. Szóval csak mértékkel. Do not abuse.

Scrape <i>(= Content Scraping, mások tartalmának lenyúlása)</i> -nél tessék megírni a hazifeladatot, a scrapelt content önmagában copyright violation <i>(= szerzői jog megsértése)</i>, ha snippetet <i>(= rövid kivonatot)</i> csinálsz linkkel, akkor meg duplicated content (= [Duplikált tartalom]), bár biztonsagos, már fordult elő, hogy scrapelt contentért jelentettek fel valakit, de létezik wordnet <i>(lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/WordNet)</i>, szinonímák, ja és markov <i>(lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Markov_chain)</i> ! Szóval tessék turmixolni ezerrel. esetleges ügyvédre meg úgyis lesz pénz. :>

Lényegeben ennyi, nem bonyolult, nagy szavakat, pl. v1agr/\, tessék elfelejteni, ilyen hálozattal semmire se mész, car insurance new york, talán.. de lehet ott már sok a BH (Black Hat SEO). Szoval a keyword listák érnek majd sokat, de tényleg. Ha az ember ügyes, egy hónap és már folyik a click, még egy hónap, és már nem. Mivel BaNNOLNaK! szép lassan mindent. Bár ha moderálva <i>(=vélhetőleg: visszafogottan)</i> csinálod, sokáig indexelve maradnak az oldalak. Namost, a legfontosabb, CSaK aDSENSE. ne rakj mast, csak AdSense-t, semmi más affiliate, yahoo vagy nyavaja. google segíti utad, segítsd te is az övét. igy toleránsabbak :

Most a fenti folyamatot ismételd meg csilliómilliószor, és nagyon gazdag vagy. Legyél kicsit skizofrén, csinálj magadnak több identitást (nem több AdSense számlát .) hogyha zuhan a network-öd, ne az egész zuhanjon. (Different hosting, different registar = különböző tárhelyszolgáltató, különböző domainnév-regisztrátor)

Veszélyek:

* adsense account ban. <i>(=[AdSense számla letiltása])</i> (lol, ritkán fordul elő ;-)

* copyright violation scrapelt contentre <i>(=szerzői jogsértés)</i> (biztos említettem markovot és a wordnetet)

* BH kompetens területbe tenyereltél, és mass report a google-nek. (Ilyenkor zuhan a network, valaki aki hasonlóan csinálja, nem szeretné hogy te is az ő szavait használd)

* .gov -ot spammeltél. Ne tedd. És ne szemeteld tele a webet, nem muszáj a v1@grára nyomulni. (.edu ugye?) (Barmilyen csábító is a napi a0k USD, ha ott vagy a top10-ben, akkor mar úgy sem adsense-lsz, mert azt kinőtted .)

Mit ne:

* NE commentspamelj <i>(lásd: [Komment spam])</i>

* NE wikispamelj <i>(lásd: [Wiki spam])</i>

* NE guestbookspamelj (úgyis már mind tele van spammel)

* NE vegyél drága toolokat, írd meg magadnak és légy rá büszke. Ha vásárolt tool-okkal nyomod, kiszórsz az ablakon $5000-et és robotolsz. Ha nem vagy skilles <i>(= ügyes, képzett)</i>, inkabb maradj grayhat <i>(=csak félig Black Hat SEO)</i>.

* NE kattints SOHa a saját hirdetéseidre.

* NE foglalkoztasson az [Live kereső] és a [Yahoo! kereső], ha [Google kereső]ben jó vagy, ott is jó leszel, előbb vagy utóbb.

* NE gwhackelj, tanulj a nagyoktól. google buy v1agr/\

És ne feledd, a google a barátod, ha ezt az utat követed, a googlenek dolgozol, ő segít, te nem tudsz róla, de segít és mindent tagad. De azért legyél paranoid, néha a legjobb barátaid lesznek a legrosszabb ellenségeid)

legfontosabb: TÜRELEM. Baromira unalmas, miután megnyomod a gombot, ás kész az önműködő rendszered.

Ja még pár jotanács, hasznalj tor-t <i>(= http://tor.eff.org/ )</i>, open proxykat, foleg google scrape-hez es pingelni. Szűrd a szavakat, ne kerverj bele adult contentet, vagy valami illegálist véletlen, ami ellenkezne a google ToS-ének <i>(=Terms of Service, Felhasználási szabályok)</i>, mert akkor viszont nagyon gyorsan es könnyen zuhan az AdSense-d. Ne szegd meg soha senkinek a terms of usage-jét <i>(=Felhasználási szabályok)</i>. Ne csinálj semmi olyat, ami törvényekbe ütközik. Maradj etikus. Maradj legális. Maradj tisztességes. az hogy ezeket betartod, még lehetsz okos, ügyes és kreatív.

Egy ilyen rendszer fejlesztése skill-es programozónak max. két hét.

Mivel nem adsense-hez releváns, ezért a domain kitingről <i>(lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_kiting)</i> nem írok, de ha jól megy az adsens-es bizniszed, valamikor tovább kell lépni, nyiss egy kocsmát! :> a true skill <i>(= kb. az igazi tudás)</i> pedig ott van, amikor a fent említett lépeseket meg tudod csinálni, saját domain, hosting, stb nélkül. (persze úgy, hogy nem spamelsz, és nem adsense-t hasznalsz, de tobb $$$-t is keresel.) Pusztán átlátva a rendszert.

BOLDOG KaRaCSONYT es kattintásokkal teli új évet.
--
forwarded from http://webni.innen.hu/MadeForAdSense#msg20061226110219-0500@webni.innen.hu