szombat, december 30, 2006

[Linknépszerűség növelése] Backlink population methods

Ize, szoval tomoren:
Scrapert SERP-el,
backlink reverse enginering,
Shadow siteok es az abc linkek,
XSS link placement,
A vegen pedig keresooptimalizalas naiv cegtulajdonosoknak.

Scrapert SERP:
Van meg egy eleg trivialis trukk, hogy a backlinkjeid szamat megnoveld. Egyszeruen, megnezed, hogy a kulcszavadra az elso oldalak milyen backlinkeket kaptak. (pl google info:domain.tld vagy google domain.tld. (vegen a tld utan a pont fontos)

Ezt megismetled az elso 10-20-30-100 mindegy talalatra, es megnezed a backlinkeket egyesevel, hogy oda hogy tudsz kikerulni.

Automatizalva ezt ugy kell csinalni, hogy google API-val lescrapeled az elso 100 talalatot a kulcsszavaidra. A kulcsszo listadat overture-el populaltatod. Szoval osszesen csinalsz a google fele kb 100 lekerdezest, ami kb 100 talalatot ad. Igy ki fogod tudni szamolni, hogy meikek azok az oldalak akik tobbszor szerepelnek biznyos kulcsszavakra.
Pl az irodara, az iroda berlesre, az iroda eszkozokre, stb. Ok a legrevelansabb oldalak a mainkw-ordodre. Veluk kell foglalkozni. Utana, elkezdesz magadnak backlinkeket epiteni pont ugyan ugy ahogy ok tettek. Akar e-mailt is irhatsz az ottani oldalak gazdainak. Valoszinu, hogy magyarorszagon nem fogjak tudni nagyreszt, talan azt se, hogy keresobol jon a trafficjuk nagy resze, de ha szepen leirod egy emailben, hogy ez miert jo, es meggyozod hogy o ki akar linkelni, ki fog.

Shadow siteok:
Backlinkeket lehet populalni meg shadow siteokal, amiket azert epitesz, hogy backlinkeket hosztoljanak lehetoleg ABC-ben.

Epitesz az iroda oldalad melle, ket masik irodas oldalt, ok lesznek a shadowok, es utana elkezdesz ABC-ben csereberelni, hogy en kilinkellek teged a shadowomrol, de te linkeld ki helyette a fodomainemet. (Persze ne igy mond :>) Illetve, shadowrol lehet meg konnyen recipeket szerezni, vagy automatizalt magas PR-os linket.

XSS link placement:
Ezt ugy, hogy keresel olyan oldalakat, amire linkelve ok automatikusan csinalnak egy visszalinket a te oldaladra.
Mondok egy peldat: http://domain.tld/social-bookmarking/www.mydomain.tld/


Ez mondjuk egy social bookmarking site, amit igy kell meghivni, amikor kattintok a linkre ezt fogom latni:

Hi, do you want to bookmark a href="www.mydomain.tld" www.mydomain.tld /a on digg?

Szoval ertitek, legyetek ezen a resznel kreativak, SERP-et is lehet linkelni am : We dont have any match for: a href= ...

Sok olyan oldal van ahol ingyen lehet backlinket szerezni.

Aki komolyan akar foglalkozni az optimalizalassal, annak tanacsolom, hogy kezdjen osszerakni egy adatbazist ilyen oldalakbol, mert nagyon jol tud jonni.

Mellesleg, .hu -ban optimalizalni tenyleg gyerekjatek, a legtobb szuper kulcsszora alig van neha 1 millio kompetens, es a top10-nek is max 20-30 inbound link van.

Csak osszehasonlitas keppen, hogy egy angol nyelvu adult keywordot grayhatkent lerankoljunk googleben (5 millio kompetensnel), nekunk kell 10 shadow site, siteonkent 40 recipel, 20 abc linkel, hogy legyen 200 bejovo linkunk a fo oldalra, amin egyaltalan nincs outbound link leszamitva a szponzor oldalakat.

Persze, mas hogy angol foleg adult kw-ekre, jon napi 2-4k uniq, meg az iroda berlesre, napi 10.

Magyarorszagon a legtobb adult keywordre lehet rankolni (persze magyarul) szinte minimalis energiabefektetessel.
Epits osszesen 20-30 oldalt, akar kezzel, ingyenes tarhelyeken, adult tartalommal, ird meg oket onpage jol, linkeld a sajat halozatod foleg abc-ben, szerezz meg par partner linket, es tied a fel piac. Ajanlom, h olyan szponzort valassz, akinel a magyar user elo tud fizetni ;>

Sokan azt a hibat kovetik el, hogy epitenek egy oldalt, amit fel akarnak tolni google-ben, hogy legyen jo SE trafficjuk. Azt elfelejtik, hogyha egy oldalt tudtak csinalni tudnak tobbet is.

Akiknek meg csak az kell, hogy menjen a ceges lapjuk jol:
Azoknak, akiknek a problemajuk az, hogy van egy ceges weblapjuk es tobb trafficot akarnak, mert az uzletuket tenyleg erinti, es penzben kifejezheto erteke van az SE trafficnak, azok ne kapaszkodjanak senki sem fog segiteni.

Csak ha tenyleg sok penzed van, de talan akkor is csak azok, akik maguknak nem tudnak optimalizalni, mert ha tudnanak akkor eszukbe se jutna masnak :> (Minek epitsek neked halozatot hogy jobban add el az irodabutoraidat, amikor en is eladhatom?) Szoval a webmarketinget tanulgatni kell, vagy felvenni egy marketingest, aki megtanulja a webmarketinget.

Az SE biznisz arrol _is_ szol, hogy mi lesz a trend, mire fognak keresni az emberek, es elore optimalizalni. Az en szemszogembol a legfontosabb mindig azt tudnom, hogy mire keresnek/fognak keresni az emberek es milyen mennyisegben.

A vasarolt keresooptimalizalasra amugy jo pelda, hogy ugyes blackhatet szinte lehetetlen felberelni, mert csak maguknak dolgoznak.

A masik kategoria, az aki konyit hozza, de nem vagja. Neki van par weblapja, tradeli a linkeket. Talan meg mindig ez a legjobb. Egy ket profit amugy lehet talalni magyarorszagon is, akit fel lehet berelni. Amugy, egy kulfoldi (angol) SEO guru, aki adultot optimalizal, fake tgp-kel, az onpage-t $500 dollarnal kezdi, az offpage optimalizalast, meg attol fuggoen, hogy mekkora budgeted van ra. (Akar a vege az is lehet, hogy van 300 fake tgp-d,-$5000 dollarod)

Szoval, azoknak akik kuzdenek, es meg mindig nincs googleben az a franya lapjuk, sem ket-haromszaz ezeruk kockaztatni, kezdjenek blogolni. Fogjatok magyarorszagon 4-5 blog hoszting szolgaltatast, regisztraljatok, es irjatok blogot. Kenyszeritsetek az alkalmazottakat is blogolasra! Blog, blog, blog. Mindegyik blogba haromnaponta egy postot, es persze a blog szoljon a cegrol, az oldalrol, kapjon a postokbol okos linkeket, legyen igenyes, stb stb. Egy honap es ott lesztek kereso motorok tetejen. Content is king.

PS: A legnagyobb hiba, ha submiteled az oldalad az SE-nek, a submit oldalan. (turelmetlen vagyok es nagyon akarom mar. rossz.) Mert akkor az indexeles akar ket honapot is csuszhat. Inkabb szerezz par PR3-as bejovo linket. Ugy gyorsabb. Ne gyorcsolj, es sose alapozz csak SE trafficra.
--
forwarded from http://webni.innen.hu/Linkn_c3_a9pszer_c5_b1s_c3_a9gN_c3_b6vel_c3_a9se#msg20061230074227-0500@webni.innen.hu