vasárnap, január 03, 2010

[FrontPage] (edit)

??changed:
- Legnagyobb magyar nyelvű oldal a webes [Keresés]ről, a [Keresőoptimalizálás]ról, és az AdSense hirdetésekről. <a href="#keresooptimalizalas">Bővebben...</a>
Legnagyobb magyar nyelvű oldal a webes [Keresés]ről, a [Keresőoptimalizálás]ról, és az AdSense hirdetésekről. <a href="#keresooptimalizalas">Bővebben...</a>

&nbsp;

??changed:
- <h3>Új oldalak listája:</h3>
-<dtml-let
- numentries="20"
- excerptsize="300"
->
-<dl>
-<dtml-in pages sort=creation_time reverse size=numentries>
-<dtml-let
- page="getObject()"
- text="page.documentPart()"
- msgs="page.text().count('Message-ID:')"
- colour="page.issueColour()"
- wikiurl=wiki_url
->
-
-<dtml-if "id != 'NapiLap' and id !='VisszaLap'">
-<dtml-if "len(text) > 512">
- <dt><a href="&dtml.url_quote-id;" style="background-color:&dtml-colour;;" title="<dtml-var "page.linkTitle()">">&dtml-Title;</a></dt>
- <dd>
-[19 more lines...]
<a name="keresooptimalizalas"></a>Bevezetés

<font size="1">[English summary]</font> &nbsp; Az oldal az internetes kereső oldalakkal és a velük kapcsolatos jelenségekkel foglalkozik:

* hatékony internetes [keresés], a [kereső rendszerek működése]

* [keresőoptimalizálás] segítségével történő [látogató-keresés]

* [pénzkeresés] weboldalakon megjelenített hirdetésekkel.

A webni.innen.hu az egyik legrégebbi &ndash; és kétségkívül a legnagyobb &ndash; keresőkkel és keresőoptimalizálás&shy;sal foglalkozó magyar nyelvű webhely (~300 oldalon). Az itt található információ nagy része szabadidős tartalomszolgáltás eredménye, a manapság olyannyira népszerű [weblog]okhoz hasonlóan. A különbség annyi, hogy ez nem bl0g, hanem [wiki], ezért az oldal jóval struktúráltabb, archívum pedig gyakorlatilag nincs, mert a cikkek folyamatosan frissülnek és alakulnak, a kedves olvasók nagymértékű hozzájárulásával. Az új cikkek és a hozzászólások a nyitólapon követhetőek nyomon, mely oldal a wiki egészének egy blogokhoz hasonló, egyszerűsített átnézete: innen értesülhetsz a keresők világának újdonságairól, híreiről is.

Honlap optimalizálás - látogatottság növelése

A látogatottság érték, melyet a keresőoptimalizálás segítségével nagy hatékonysággal lehet növelni. Aki odafigyel a keresők szempontjaira, az versenyelőnybe kerülhet a többi webmesterrel szemben. Aki rászán fél órát az itt található főbb cikkek elolvasására, maga is képes lehet a [kereső-optimalizálás lépésről lépésre] megismerésével saját webhelye versenyelőnybe hozására, vagy a [honlap optimalizálás szolgáltatók] közül a megfelelő szakemberek kiválasztásához kaphat hasznos tanácsokat.

A [keresőoptimalizálás] a weboldalak látogatottság-növelésének egyik, ma még kevéssé ismert módszere, mely elsősorban a [céltudatosan kereső felhasználó]k költséghatékony elérését teszi lehetővé. Kevesen tekintenek a keresőkre úgy, mint egyben weboldaluk hatékony és olcsó hirdetési médiumára, és még kevesebben vannak, akik látogatottság növelését nem a [keresőmarketing] eszközeivel, hanem weboldaluk megfelelõ kialakításával és még néhány ezen az oldalon is bemutatott praktika bevetésével érik el.

AdSense - Google Hirdetések

A látogatottság egyszerűen pénzre váltható például a [Google Inc.] AdSense kontextusfüggő hirdetési rendszere segítségével. Az oldal tartalmához illeszkedő témájú hirdetések akár még hasznos kiegészítői is lehetnek a szájt szolgáltatásainak. A rendszer magyar weboldalakhoz is használható, bár a magyar nyelvű hirdetési és tartalomszolgáltatási piac (még) jóval kevésbé fejlett, mint például az angol vagy a német. Az [AdSense Fórum] oldalain tanácsokat kaphaszt Te is, vagy megoszthatod tapasztalatod más webmesterekkel is.

Internetes információkeresés

A webes [keresés] elsősorban [szabadszavas keresők]kel, másodsorban a [tematikus katalógusok] segítségével történik, de bizonyos esetekben egyéb információforrások is hasznosak lehetnek, mint például a [Wikipédia]. Az információkeresés elméleti vonatkozásairól szóló cikkek, mind például az [információszervező rendszerek] bemutatása mellett rendszeresen frissített elemzések is megtalálhatóak a [keresők összehasonlítása] fejezetben arról, hogy melyik a legjobb kereső a magyar weben.

++added:

&nbsp;


--removed:
-<a name="keresooptimalizalas"></a>Bevezetés
-
- <font size="1">[English summary]</font> &nbsp; Az oldal az internetes kereső oldalakkal és a velük kapcsolatos jelenségekkel foglalkozik:
-
- * hatékony internetes [keresés], a [kereső rendszerek működése]
-
- * [keresőoptimalizálás] segítségével történő [látogató-keresés]
-
- * [pénzkeresés] weboldalakon megjelenített hirdetésekkel.
-
- A webni.innen.hu az egyik legrégebbi &ndash; és kétségkívül a legnagyobb &ndash; keresőkkel és keresőoptimalizálás&shy;sal foglalkozó magyar nyelvű webhely (~300 oldalon). Az itt található információ nagy része szabadidős tartalomszolgáltás eredménye, a manapság olyannyira népszerű [weblog]okhoz hasonlóan. A különbség annyi, hogy ez nem bl0g, hanem [wiki], ezért az oldal jóval struktúráltabb, archívum pedig gyakorlatilag nincs, mert a cikkek folyamatosan frissülnek és alakulnak, a kedves olvasók nagymértékű hozzájárulásával. Az új cikkek és a hozzászólások a nyitólapon követhetőek nyomon, mely oldal a wiki egészének egy blogokhoz hasonló, egyszerűsített átnézete: innen értesülhetsz a keresők világának újdonságairól, híreiről is.
-
-Honlap optimalizálás - látogatottság növelése
-
- A látogatottság érték, melyet a keresőoptimalizálás segítségével nagy hatékonysággal lehet növelni. Aki odafigyel a keresők szempontjaira, az versenyelőnybe kerülhet a többi webmesterrel szemben. Aki rászán fél órát az itt található főbb cikkek elolvasására, maga is képes lehet a [kereső-optimalizálás lépésről lépésre] megismerésével saját webhelye versenyelőnybe hozására, vagy a [honlap optimalizálás szolgáltatók] közül a megfelelő szakemberek kiválasztásához kaphat hasznos tanácsokat.
-
- A [keresőoptimalizálás] a weboldalak látogatottság-növelésének egyik, ma még kevéssé ismert módszere, mely elsősorban a [céltudatosan kereső felhasználó]k költséghatékony elérését teszi lehetővé. Kevesen tekintenek a keresőkre úgy, mint egyben weboldaluk hatékony és olcsó hirdetési médiumára, és még kevesebben vannak, akik látogatottság növelését nem a [keresőmarketing] eszközeivel, hanem weboldaluk megfelelõ kialakításával és még néhány ezen az oldalon is bemutatott praktika bevetésével érik el.
-
-AdSense - Google Hirdetések
-[9 more lines...]


--
forwarded from http://webni.innen.hu/FrontPage#msg20100103142529-0500@webni.innen.hu