csütörtök, január 07, 2010

[Flash]

Az oldalból:
"következő lépésként a body részben csinálunk kettő divet, az egyikbe az swf fájl lesz betöltve, a másikban pedig az oldal szöveges tartalma, amit a keresőrobotok fognak szépen beolvasni és eltárolni maguknak. Érdemes itt a flash tartalmának szöveges részét közzétenni, nem árt ha megformázzuk, mint tudjuk szereti a google a vastagon szedett, és <h1> kiemelt keresőszavakat jól értékelni a kereső kifejezések szerinti rangsorolásnál. Segítsünk neki.
3, tegyük be scriptet a két div közé a kódba, ami kitölti a flashtartalom div-et"

1 - Hol van a kódban (nem másolom ide) az swf fájl div-e?
2 - Melyik a másik, amiben az oldal szöveges tartalma van? Amelyikhez a css-ben lévők tartoznak, az akkor jelenik meg, ha nincs Flash player.
3 - Mitől nem látszik a két div? (rejtett, vagy mélyebben van a z-indexe, stb?)
4 - Esetleg a flashtartalom záró div tag-e, ha a script záró tag-e után lenne, de még akkor sem tiszta, hogy a div 100%-os szélessége és magassága a teljes oldal 100%-a e, vagy annak az elemnek amiben ez a div van. Ha a teljes oldalé, akkor is csak akkor jó, ha nem hosszabb vagy szélesebb, egy adott (és mekkora az adott?) böngésző ablak mérettől, mert ez nem mászik a kezdetekben megjelenített 100% után sehová.
5 - Végezetül sehol nincs z-index.

Tehát nagy eséllyel, a hozzá nem értés azért mégiscsak megnehezítheti a használatot.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Flash#msg20100107073516-0500@webni.innen.hu