kedd, január 30, 2007

[Tematikus katalógusok] re: HunVista? vs Wiki

Már nem ez az első maradjon/ne maradjon a Wikipédián vita, amiben valamilyen szinten én is érintve vagyok, úgyhogy egy kicsit más megközelítést engedj meg nekem:

A [Wikipédia] nem abban az értelemben Szabad, mint ahogy Te gondolod, ez nem egy anarchikus rendszer: bonyolult szabályai, szokásjogai vannak. A most működő rendszer semmiben eem más, mint amit Te javasolnál: a különbség csak annyi, hogy nem Pistike honlapjánál húzzák meg a határt, mint ahogy Te tennéd, hanem feljebb. Mellesleg a legfőbb probléma a szócikk megfogalmazásával van, nem is a témájával/létével: ez egy nettó marketingszöveg, ami ráadásul nagyrészt az oldal tulajdonosának véleményén alapul (pl. "Sokan kétségbe vonják a webkatalógusok létjogosultságát."), nem pedig valamilyen vélhetőleg általános vélekedésen.

De hogy legyen egy kis [Keresőoptimalizálás]hoz, tehát az oldal témájához jobban illő tanulság: nos hogy weboldalunkat sikeresen promotáljuk a Wikipédián, ahhoz tudni kell hogy milyen megfogalmazás elfogadott arrafelé, és mindenképpen kerülni kell a marketingszakmából elcsent fordulatokat, mert előbb-utóbb úgyis kitörlik, mert nem odavaló.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/TematikusKatal_c3_b3gusok#msg20070130074600-0500@webni.innen.hu