péntek, január 19, 2007

[AdSense Programszabályzat változásai]

Január 17-ei változásokról dióhéjban

Az angol nyelvű AdSense szabályzatban történt változásokat többfelé elemezték az angol nyelvű oldalakon (leginkább részletekbe menően talán ezen az oldalon: http://www.jensense.com/archives/2007/01/google_adsense_14.html ) A Magyar szabályzat változásával kapcsolatban annyi az érdekesség, hogy amíg Google Cache-ből előhúzható régi angol nyelvű oldal utolsó változtatásai 2006 márciusában történtek, addig a régebbi magyar nyelvű szabályzat jelzése szerint az 2006 októberében változott utoljára. Ha ez igaz, akkor ez az októberi magyar nyelvű szabályzat már tartalmazott sok olyan változást – és szerkezetében már nagyon hasonlított az új változatra –, amit csak az angol nyelvű szabályzat januári frissítésében jelent meg. Így tehát kevés különbséget lehet tetten érni a magyar nyelvű programszabályzat szövegezésében 2006 októbere óta:

Megjelenítőkből tartalomszolgáltatók

Eddig konzekvensen a visszafogottan értelmes "megjelenítő" kifejezést használták azokra a webmesterekre, akik AdSense hirdetéseket jelenítenek meg weboldalukon. Ezt most átírták "tartalomszolgáltató"-ra.

Gyakran nézd meg a Programszabályzatot

A "továbbiakban is tekintse ezt meghatározónak" helyett "gyakran tekintse meg ezt a dokumentumot" kifejezés került be. Készüljünk fel, hogy az eddiginél gyakoribbak lesznek a változások?

Letiltani bármit, bármikor

A "fenntartjuk a jogot az általunk nem megfelelőnek ítélt fiók letiltására" átváltozott "fenntartjuk a jogot bármely fiók bármikor történő letiltására"-ra.

Hivatkozói ajánlat

A láthatóan nehezen magyarosítható Referrals és Referral buttons magyar megfelelőjeként a "hivatkozó" helyett a kissé értelmesebb "hivatkozói ajánlat"-ot használják.

Két ugyanolyan hivatkozó gomb helezhető el

Az "egyes hivatkozói termékekből termékenként egy hivatkozói egység jeleníthető meg" kitételt átírták "egyes hivatkozói termékekből vagy ajánlatokból legfeljebb két hivatkozói egység jeleníthető meg"-ra.

Találati oldalból eredményoldal

Kicsit talán tükörfordítás-ízű a Search Engine Result Page-t eredményoldalnak fordítani, de érdemi különbséget nem jelent a korábban használt "találati oldal" kifejezéshez képest.

A szabályzat címe:

https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=48182



--
forwarded from http://webni.innen.hu/AdSenseProgramszab_c3_a1lyzatV_c3_a1ltoz_c3_a1sai#msg20070119122805-0500@webni.innen.hu