szombat, január 20, 2007

[Ingyenes webtárhely] Részben igaz

Ha figyelmesen olvasod, akkor látod, hogy nem egy, hanem két fizetős tárhelyet is bérlek.

Abban igazad van, hogy nem normálisak, mert korántsem nyújtják azt a szolgáltatást, amit ígérnek amikor bérelsz egy tárhelyet, és engem bosszant ez leginkább.

Amikor megvan a szerződés és érvényesíteni kezded amiért fizettél, akkor már elismerik, hogy a korlátlan domain elhelyezés az max. 5, a korlátlan mysql az meg addig tart, amíg le nem tiltják az oldalt és még sorolhatnám. Van amikor egyszrűen gyengébb szerverre kerül az oldal,vagy már sok oldalt tettek rá, és a már megszokott terhelést sem bírják.
Olyankor a kifizetett díj ellenében is jóformán szívességet tesznek, hogy elindítják az oldalt, pedig csak a dolgukat végzik, amiért a pénzt kapják.

Sajnos sok a dealer is, aki nem is a saját tárhelyét árulja. Ha valaki belefut egy ilyenbe, abból is sok gondja lehet. (pedig fizetős...)

A véleményem továbbra is az, hogy egy gagyi fizetős tárhely semmivel sem jobb, mint egy gagyi ingyenes. A jó fizetős pedig drága, és az árát egy kezdő nem fog kitermelni, legalábbis az elején nem.

Írom ezt indamellett, hogy nem foglalok állást egyik mellett sem, használok ingyenes és fizetős tárhelyet is.

Az ingyenes tárhelyeknek van egy olyan előnye is, amiről itt még szó sem esett.

Ha valakinek sok oldala van, és összlinkeli őket (mért ne tenné?), a keresők előrébb sogják pozicionálni a több egymástól független szolgáltatónál elhelyezett oldalakat (ingyenesekkel ez gyorsan megy), mint az egy fizetős tárhelyen működtetett külön domain névvell rendelkező oldalak közösségét, ugyanis figyeli az szerver ip-ket is, és az eltérő ip-k ről mutató linkek értékesebbek.

Szoval lehet leszólni engem, de mégis ez a véleményem.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/IngyenesWebt_c3_a1rhely#msg20070120073730-0500@webni.innen.hu