péntek, március 28, 2008

[Adószakértő véleménye az AdSense bevételek utáni adózásról] EVAs vallalkozas

En abszolut nem ertem az evas vallalkozasokra vonatkozo reszt. Az elv vilagos, es nem meglepo: bevetel, adozni kell utana. De ez mi a fraszt jelent: "Mindezektől független nyomós érv lehet még az, hogy 2008. január 1-től a szolgáltatás nyújtónak ezentúl adóznia kell az ingyenesen nyújtott szolgáltatásért is, ha a szolgáltatáshoz kapcsolódóan az adóalanyt levonási jog illeti meg. (14. §)" ?

Most akkor nem az van, hogy egyszeruen bevetel az AdSense, es igy az EVAs betolja utana a 25% adot, es viszlat? Vegulis ezt jelentene az E betu az EVAban. Egyszeru.

Egyaltalan a III. pontban jon elo - az AFA visszaigenylesnel - ez az egesz ingyenesseg kerdes, de itt valami nagyon nagy kavar van. Azt mondja: "az ÁFÁ-t mint fizetendő adót hasonló módon kell megállapítani és megfizetni, amely nem igényelhető vissza, tekintve, hogy a fogyasztók a „termékhez" ellenérték nélkül jutnak hozzá."

Ki jut hozza ingyen mihez? Az oldal uzemeltetoje eladja a hirdetesi feluletet egy kozvetiton (Google) keresztul a hirdetonek. A hirdeto _fizet_ a kozvetitonek, a kozvetito fizet az oldal uzemeltetojenek. Mi ingyenes ebben?

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Ad_c3_b3szak_c3_a9rt_c5_91V_c3_a9lem_c3_a9nyeAzAdSenseBev_c3_a9telekUt_c3_a1niAd_c3_b3z_c3_a1sr_c3_b3l#msg20080328072545-0400@webni.innen.hu