szerda, szeptember 27, 2006

[Új szerverre költözik az oldal] (new)

Új, virtuális szerver hoszting szolgáltató

A webni.innen.hu az elkövetkezendő egy-két héten belül új szerverre fog költözni. Az oldal olvasói ebből remélhetőleg keveset fognak észrevenni.

* Rossz hír: Elképzelhető, hogy átmenetileg nem lesz elérhető az oldal illetve le lesznek tiltva a hozzászólások addig, amíg az összes névszerver már az új helyen működő oldalra fog mutatni. A teljesen más konfiguráció miatt nem várt hibák is előfordulhatnak a költözést követő időszakban.

* Jó hír: Az új szerver jóval több lehetőséget fog biztosítani az oldal fejlődése szempontjából.

Technikai háttér

Mivel az oldal Zope webalkalmazás-szerverre épül, ezért jóval nehezebb hosting szolgáltatót találni hozzá, mint az elterjedt PHP+MySQL-re épülő megoldások esetében. Az ilyen oldalakat vagy kifejezetten Zope alapú tárhelyen, pl egy ún. shared zope instance hosting lehetőséggel lehet hosztolni, vagy pedig egy teljes értékű virtuális szerverre saját kézzel felrakott rendszerrel. Eddig az oldal egy amerikai Zope-ra specializálódott tárhelyszolgáltató szerverén működött, most szintén egy másik amerikai szolgáltatóhoz megy át az oldal, mivel OldalGazda nem talált Magyarországon olyan Zope hosting, vagy virtuális szerver (Virtual Private Server) szolgáltatót, akinél elfogadható lett volna az ár/érték arány. (Akinél pedig így volt, annál a szerződés kitételei voltak elfogadhatatlanok.) Szóval a jövőben az Openhosting.com szerverén fog üzemelni az oldal:

<a href="http://www.openhosting.com/powerby?c=XKAI218">
<img border=0 src="http://www.openhosting.com/powerby_img?s=A&c=XKAI218">
</a>
--
forwarded from http://webni.innen.hu/X_c3_9ajSzerverreK_c3_b6lt_c3_b6zikAzOldal#msg20060927065009-0500@webni.innen.hu