kedd, október 23, 2007

[Meta tagok] (edit)

??changed:
- Eredetileg a weblapok leírására és besorolásuk megkönnyítésére találták ki. Mivel a látogatók előtt rejtve maradnak, ezért a weblapok létrehozói gyakran estek túlzásba, teletömve mindenféle oda nem illő dolgokkal ezeket az elemeket. Emiatt a modern kereső programok bár beindexelik, de valószínűleg túl nagy jelentőséget nem tulajdonítanak a META elemeknek. A description tag-ban elég egy-két mondatban tömören összefoglalni az oldal tartalmát, a keywords-ben meg maximum 10-12 kulcsszót szerepeltessünk. Lehetőleg ismétlődjenek meg valamilyen szinten az oldal [TITLE]-jében levő kifejezések, de az oldal leírására törekedjünk, nem pedig a cím variálására.
-
- A [Google kereső] olykor megjeleníti a [Találati rangsor]ban a Description meta-tag tartalmát (kiváltképp, ha a leírás tartalmazza a keresett kulcsszavak egyikét), és az olvasók részben e kivonat tartalma alapján döntenek arról, hogy érdemes-e meglátogatni az adott oldalt (lásd még: [Listamegjelenés-optimalizálás]). Egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy értelmesen néz-e ki a találati listákban megjelenő kivonatokban a Description tag, ha a rákeresünk a site:www.enoldalam.hu [Speciális kereső-kifejezés]sel a webhely összes, a Google adatbázisában található oldalra.
Eredetileg a weblapok leírására és besorolásuk megkönnyítésére találták ki. A description tag-ban elég egy-két mondatban tömören összefoglalni az oldal tartalmát, a keywords-ben meg maximum 10-12 kulcsszót szerepeltessünk. Mivel a látogatók előtt rejtve maradnak, ezért a weblapok létrehozói gyakran estek túlzásba, teletömve mindenféle oda nem illő dolgokkal ezeket az elemeket. Emiatt a modern kereső programok bár beindexelik, de valószínűleg túl nagy jelentőséget nem tulajdonítanak a META elemeknek. Kivétel ezalól a Description meta elem [Meta leírás], melynek a [Google kereső] fontosságot tulajdonít: gyakran ugyanis ez az elem jelenik meg a találati rangsorokban szereplő kivonatokban (kiváltképp, ha a leírás tartalmazza a keresett kulcsszavak egyikét). További információk a [Meta leírás] bejegyzésben találhatóak.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/MetaTagok#msg20071023051129-0400@webni.innen.hu