csütörtök, október 25, 2007

[Adózás AdSense bevételek után] APEH

Először is az adórendőrséges dolgot gondolom nem az APEH-ben mondták neked. Ha rákeresel a neten az utolsó bejegyzés is róla kb. 2002-es és az is arról szól, hogy meg fog szűnni mert alkotmányellenes.
Tevékenységek: Internetes hírdetési felület webgazda általi értékesítése (SZJ 723003), Weboldalkészítés (webhosting) (SZJ 723004), Egyéb számítástechnikai tevékenység (SZJ 726001). Ezek lefedik, azt hiszem az adsense-hez szükséges területet és egyikhez sem kell semmilyen szakképzettséget igazolni! A számlával meg nem kell foglalkozni... mert nem tudsz számlát adni, sehogy sem! Ez nem a te hibád, ennek ellenére vagy olyan rendes, hogy mégis bevallod a jövedelmed és adózol utána.
Egyéni vállakozásnál pedig a hasznodból kell adózni, tehát ha levonod az ÁFA-t és a költségeidet. A bruttó bevételedből, ha otthon csinálod és tiéd a lakás (vagy kötsz szerződést, hogy mekkora részét használod irodának), akkor ebből lejön a géped (gépeid) amortizációs költsége, az Internet előfizetés, a telefon, a villany, a fűtés stb... elég sok minden még, és legálisan, mert ez az irodád, székhelyed, telephelyed stb., a maradékból fizetsz járulékokat és adót.
A társas vállalkozásnak meg lehetsz alkalmazottja és kapsz osztalékot mint jövedelmet.
Amúgy pedig ahányszor bemégy az apehbe, kb. annyi választ fogsz kapni a kérdéseidre. Nem Nobel-díj várományosokat vesznek fel oda sem.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Ad_c3_b3z_c3_a1sAdSenseBev_c3_a9telekUt_c3_a1n#msg20071025054606-0400@webni.innen.hu