csütörtök, május 17, 2007

[Kelet-európai Google anti-spam offenzíva] Re: találati rangsor

A képekkel kapcsolatban egy eléggé speciális kérdést tettél fel. Arról, hogy a [Google Képkereső] hogyan rangsorolja a képeket abban az angol illetve magyar keresőkifejezésekre, ha a képek forrása ugyanaz, viszont különböző weboldalakon, különböző szövegkörnyezetben jelennek meg, szerintem nem nagyon fog senki sem tudni érdemlegeset mondani. Ha nem tervezel elmélyedni a [Nagyipari kereső-optimalizálás] világában, akkor még akár nem is jelenthetne akkora gondot, hogy ez a felállás, de amennyiben nem jelent különösebb anyagi terhet, én azért az egyszerű, tiszta képlet miatt az angol szájt képeit az angol szájt alól raknám be, és nem a magyar alól.
Az pedig nem igaz, hogy az angolszász országokban [Yahoo! kereső]t preferálnák. Az viszont inkább igaz, hogy szemben Magyarországgal, nem szinte kizárólag Google-t használnak, hanem jelentékeny gyakorisággal Yahoo!-t, [Live kereső]t és az elvetemültebbek talán még az [Ask.com] keresőt is.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/KeletEur_c3_b3paiGoogleAntiSpamOffenz_c3_adva#msg20070517113303-0400@webni.innen.hu