hétfő, október 13, 2008

[Kereső-kifejezés] re: Jelenség

> Honnan gondolod, hogy a Google keres direktbe

Minden látogatónak van IP-címe. Ez az IP-cím hozzárendelhető valamilyen szervezethez, internetszolgáltatóhoz, egyéb céghez, egyetemhez. Ha pl. T-Online-os IP-címről írok ide, nem jelenti, hogy T-Online dolgozó vagyok, valószínűbb, hogy az előfizetőjük. De a Google - tudomásom szerint - nem internetszolgáltató, tehát ha egy látogatóm IP-címe (nem a referrer IP-cím!) a Google Inc. nevű céghez rendelhető, akkor feltételezem, hogy Google-alkalmazott látogatott a honlapomra.

> ha én az etargetre vagyok kíváncsi, igenis azt fogom beírni

Láthatóan nem akarod megérteni, amit írtam, ezért hoztál fel egy más módon is értelmezhető példát. De amikor mondjuk egy cég honlapján a termékek url-je így néz ki: www.valami.hu/adatlap_uj.php?id=123, akkor a "site:valami.hu adatlap_uj" keresést mivel magyarázod? Valaki az "adatlap_uj" témájára kiváncsi?

Úgy gondolom, az a látogató, aki egy önmagában értelmetlen url-darabkára szűr, egyértelműen az adott honlap bizonyos oldalait akarja kilistáztatni, tehát technikai jellegű a keresés. És ha ez a látogató a Google IP-címén található, akkor bennem felmerül a kérdés, vajon mi lehet emögött?

Amennyiben nem tapasztaltál hasonlót a saját webstatisztikádban, vagy nincs ötleted rá, hogy mi lehet a célja, legfeljebb nem válaszolsz a hozzászólásra. De bornírtan poénkodni ("Unatkozol?") meg értetlenkedni mi haszna van...?

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Keres_c5_91Kifejez_c3_a9s#msg20081013092933-0400@webni.innen.hu