hétfő, március 10, 2008

[AdWords kupon]

Ingyenes hirdetést lehetővé tevő kód

Gyakorlatilag egy 12 számjegyű kód, mely segítségével 12.000 forint értékben ingyen hirdethetünk az AdWords-szel. Ilyen kódhoz eddig például a következőképpen lehetett hozzájutni:

* a PCWorld és Computerworld újságok 2008. márciusi számának megvásárlásával.

* a Google munkatársai által tartott AdWords előadásokon,

* az Interware-rel megvalósított együttműködés jegyében az Interware előfizetői is kaphattak kupont.

Mi a célja ennek a promóciónak?

Az AdWords rendszer meglehetősen összetett, nem egy egyszerű "termék", ezért nagyon nehéz "eladni". Ebben segítenek a kuponok illetve a kuponok átadásával/megszerzésével összefüggő tájékoztatás, reklám. Az ingyenes hirdetési lehetőség segítségével a leendő ügyfelek maguk is kipróbálhatják a rendszer működését kockázatok nélkül, neadjisten még valamilyen eredményt is el tudnak érni segítségével, ami a további hirdetési bevételt eredményezhet, így a Google számára könnyen megtérülhet a későbbiekben a kupon értéke.

A kuponok felhasználói ráadásul igen gyakran sokkal több időt (tehát pénzt) fektetnek bele az AdWords rendszer kipróbálásába, mint amekkora a kupon értéke. A folyamat végeredménye pedig egy, a rendszert alapszinten ismerő új potenciális ügyfél, aki számára nem a Google munkatársainak kellett részletesen elmagyaráznia, bemutatnia a rendszer működését, hanem az ügyfél maga ismerkedett meg vele.

Hogyan működik a gyakorlatban az ingyenes hirdetés?

A kupon értéke 13000 forint, amelyből le kell vonni az 1000 forintos AdWords regisztrációs díjat: a maradékot teljes egészében a hirdetésekre költhetjük.

A regisztráció első körében nem is kell foglalkozni a kuponos fizetéssel, csak létre kell hozni első kampányunkat. Eztán belépve a frissen létrehozott AdWords fiók kezelőfelületére a fizetési adatok megadása során, a fizetési mód kiválasztása utáni oldalon kell megadni a promóciós kódot.

Érdemes a dombornyomott kártyával történő utólagos fizetést választani, mert ellenkező esetben legalább 2000 forintos kezdeti feltöltést kell eszközölni a promóciós kód felhasználásához. Ennél a fizetési módnál csak arra kell figyelni, hogy — amennyiben tényleg nem szeretnénk fizetni a hirdetésekért — időben leállítsuk a kampányokat: mielőtt kifutnánk a 12000 forintos keretből.

A kupont tehát új vagy 14 napnál nem régebben létrehozott AdWords fiókok esetében lehet jóváírni, és pár hónapon belül fel kell használni az összeget.

PCWorld / Computerworld kampány

A PCWorld magazinban található kódot kell elküldeni a szintén ott megadott telefonszámra: a promóciós kódot a Google válasz SMS-ében küldi el. (Jelen esetben ugyanis nem e-mailhez kötve érik el, hogy egy ember ne használhasson fel korlátlan számú kupont, hanem telefonszámhoz kötve. Ha jól van megoldva a rendszer, akkor vélhetőleg egy telefonszámra nem küldenek el több promóciós kódot.)

A kuponon túl egy, AdWords-öt reklámozó, bevezető cikk található az újságban http://www.pcworld.hu/story.php?sid=10739&p=1 , ráadásul a magazin weboldalának fejlécében is megtalálhatjuk a kupon hirdetését.

A Computerworld honlapján — bár itt nincs feltűnő AdWords promóciós banner a fejlécben, de a március 11-én megjelenő számukban szintén megtalálható lesz majd az ingyenes keresőhirdetés promóciós kódja, és szintén olvashatunk egy hasonló, bár más megközelítésben megírt bevezető / ismeretterjesztő / reklámcikket, ami nem is elsősorban az AdWords-ről, hanem a keresőhirdetések hazai lehetőségeiről szól: http://computerworld.hu/jol-celzott-kattintas.html

Interware kampány

Az Interware előfizetők egy automatikus e-mail értesítő révén online ügyfélszolgálati felületük segítségével kérhették az AdWords promóciós kódokat, lásd: http://www.interware.hu/index.php?menuid=73

A http://www.interware.hu/index.php?menuid=72 oldalon elolvashatjuk az Interware promóció résztvételi feltételeit: nagyjából ugyanezeket a feltételeket szokta a Google elküldeni a promóciós kódot tartalmazó e-maillel.

Konferenciák, előadások

Ilyen promóciós kódokat kaptak a [Google Egyetem (2007. márc. 29.)] és a [Keresőmarketing nap 2007] résztvevői is.

Hasonló promóciós kódok

A [Google Online Marketing Challenge] szintén ingyenes hirdetési lehetőséget kaptak a Google-től, ennek összege azonban nagyobb, 200 dollárt tesz ki.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/AdWordsKupon#msg20080310223811-0400@webni.innen.hu