szerda, július 18, 2007

[Vendégkönyv] domain választás - jó rangsorolás

Amennyiben annyi külön tartalmat akarsz létrehozni a mondjuk "bűvész üzletágadnak" ami nem csak egy lap, hanem az illuzionista.hu-hoz hasonló kerek egész, akkor feltétlenül kellene neki saját [Domainnév]. Ha csak a bűvész szóra akarnál jobb helyezést elérni a jelenlegi tartalommal, vagy max egy lapot adnál hozzá az illuzionista.hu oldalhoz amit a bűvészeti profilodnak szentelnél, akkor nem feltétlenül érdemes új domainnévben gondolkozni.

A másik probléma, hogy a megcélzott kulcsszó az ékezetes: ha ékezet nélküli kulcszón fog alapulni a domainnév, akkor az nem lesz az igazi (ékezetes kulcsszó nem teljesen egyenlő az ékezettelennel!), ha pedig ékezetes kulcsszót fog tartalmazni a domainnév, akkor feltétlenül nálad kell lennie a nemékezetes domainnévnek (hiszen sokan vagy nem tudják megnézni, mert régebbi böngészőt használnak, vagy mert megszokták, hogy nem lehet ékezet az URL-ben, ékezettelenül próbálkoznak még az ékezetes címekkel is), plusz számos technikai jellegű probléma várhat rád egy ilyen domainnal kapcsolatban.

Tudnod kell, hogy egy kulcsszót tartalmazó domainnév két szempontból előnyös:

1. megtalálja a Google a kulcsszót a domainnévben (akár az elérési útvonalban is: keress rá magyarország kulcsszóra, és nézd meg a wikipédia találatot: ki van emelve a Magyarország az URL-ben)
2. sok helyen [Linkre rakott kulcsszavak] nélkül hivatkozzák meg a domainnevedet, ([Tematikus katalógusok]ban, stb.) ilyenkor pedig a linkre rakott kulcsszó meg fog egyezni a domainneveddel: ha pedig a domainnév értékes kulcsszót tartalmaz, akkor a linken mégiscsak lesz hasznos kulcsszó, és ez sokat segíthet a jó helyezések elérésében.

megjegyzés: a co.hu-ra végződő domainnév a Te tulajdonodban lesz, az ingyenes tárhelyek domainneve alatt szereplő aldomain (pl. buvesz.extra.hu ) pedig sohasem, tehát ez utóbbit, ha lehet, kerülném.

Én mondjuk a helyedben a buveszbuvesz.hu és a bűvészbűvész.hu domaineket vagy valami hasonlót próbálnék bejegyeztetni, mert az sem rossz, ha egy kulcsszó kétszer fordul elő egy domainnévben.


--
forwarded from http://webni.innen.hu/Vend_c3_a9gk_c3_b6nyv#msg20070718125307-0400@webni.innen.hu