vasárnap, július 29, 2007

[Linkmarketing.hu] Rajtunk kívülálló ok

A tisztánlátás kedvéért, nem a linkmarketinges srác írta a "túllihegés"-t.

Ugyanakkor viszont sajnos rajtunk kívülálló ok miatt is kieshetünk a keresőkből. Erről a témáról akár érdemes lenne egy külön oldalt nyitnia az Oldalgazdának (vagy lehet, hogy van, csak nem vettem észre).

Egy példa: www.mcanerin.com/EN/articles/bogon-01.asp

Egy másik példa. Egyszer egy site áthelyezésénél nem a fájlokat másolták át a szerverről, hanem egy letöltő programmal (site ripper) szedték le az eredeti helyükről az oldalakat. Az volt benne a ráció, hogy így a már nem aktív, felesleges oldalak tömkelege nem lesz átmásolva az új helyre, hiszen a letöltő program ezeket - hivatkozás híján - meg sem találja.

Csakhogy az áthelyezés után 1-2 héttel eltűnt a site a Google-ból. Belenézve a kódba kiderült, hogy a site ripper program mindenhová beszúrt valami olyan megjegyzést, hogy "Ripped by akármi". Amint ezek a megjegyzések ki lettek törölve, visszakerült a site az indexbe.

Nyilván erre is lehet azt mondani, hogy totál véletlen (és naná, hogy ez a spekuláció is szemérmetlenül megsérti a Google jóhírnevét), de azt gondolom, minimum gyanús az egybeesés. Szerintem van olyan szűrőjük, mely a láthatóan rippelt oldalakat kizárja az indexből, valószínűsítve, hogy lopott tartalom.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/LinkmarketingHu#msg20070729071057-0400@webni.innen.hu