szombat, április 18, 2009

[Keresőoptimalizálás]

Helyesbítés!-> Ismerős a probléma, de meg lehet úgy is írni az oldalon levő linkeket hogy mindig a az adottra mutassanak csak php-ban kell megírni és a $_SERVER globális előredefiniált tömb megfelelő értékeit kellene használni. Ez nem tudom hogyan befolyásol pl. egy keresőrobotot.

Egy dolog ami számomra is tanulság volt. Volt egy oldal ami a googleban rosszul szerepelt (értsd kb. 5.oldalon) bizonyos -releváns, nagyon fontos- kulcsszavakra. Ez egy sima oldal volt amit próbáltak a megírói "keresőbaráttá" tenni amikor írták. Na ez az oldal le lett cserélve egy tartalomkezelőre (gondolom nem reklám ha leírom hogy drupal-ra). A tartalom szinte egy-az-egyben át lett másolva a régi rendszerből az újba és az új holnap 2 hét után már sokkal előkelőbb helyen (értsd: első 5-ben) szerepelt a keresőkben.
Ebből tanulság nekem és talán másoknak is:
- 2 hét alatt biztosan reagál google.
- egy jó tartalomkezelő a feladatok nagy részét leveszi a vállakról
Egy másik szintén saját tapasztalat: az itt taglalt dolgok együtt hatásosak, külön külön nem sokat érnek! HA az oldalad releváns tartalommal van megírva, ésszerűen (azaz nem ismétlem 1000szer a kulcsszavakat) és folyamatosan él, változik az oldal (pl. egy fórummal (?) és egyre újabb tartalommal) akkor jó helyen fog szerepelni és lesz látogatottsága. Olyan oldalt amit naponta 50-en néznek azt nehéz betornázni az első oldalra... Szerintem!

Üdv
ui.: Örülök hogy a hozzászólásommal örömet szereztem :-))


--
forwarded from http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s#msg20090418132334-0400@webni.innen.hu