csütörtök, február 28, 2008

[Keresőoptimalizálás] RE: Melyik jobb?

Nézd, arra nem esküszöm meg, hogy ugyanolyan súllyal esne latba egy (eredetileg ékezetet nem tartalmazó) kulcsszó, ha egy több kulcsszóból álló [Domainnév]ben kötőjelekkel elválasztva van jelen, mintha egybeírva a többi kulcsszóval; az viszont egészen biztos, hogy a Google rendszere felismeri mindkét esetet, és kiemeli a találati rangsorokban. Ha például rákeresel a "magyar" [Kereső-kifejezés]re, akkor ugyanúgy kiemeli a "magyar" kulcsszót a www.magyarhirlap.hu domainnévben, mint a www.magyar-szo.co.yu domainnévben.
Ráadásul egy domainnevet — jó esetben hosszú évekre választasz —, és én még emlékszem pár évvel ezelőttről, amikor teljesen máshogy kezelte ezt a szituációt a Google, és hát ki tudja, hogy mi fog számítani pl. három év múlva a Google [Rangsorolás]ánál, úgyhogy ha tudnád pontosan, hogy a kötőjeles verzió előnyösebb, mint a kötőjel nélküli, az még csak azt jelentené, hogy _most_ előnyösebb, de hát ki tudja, mi lesz két év múlva...
Egyébként örülök, ha hasznosnak találod az oldalam, azonban mindent, amit olvasol — akár itt is — egészséges kétkedéssel fogadj, és ne higyj benne vakon. Egész egyszerűen ez egy annyira összetett dolog, hogy egy embernek lehetetlen minden aspektusát átlátni, ráadásul például itt is biztos számos elavult dolog van, amit egyszerűen nincs időm mostanában frissíteni.

--
forwarded from http://webni.innen.hu/Keres_c5_91optimaliz_c3_a1l_c3_a1s#msg20080228145744-0500@webni.innen.hu