hétfő, december 06, 2010

[Adatvédelmi Nyilatkozat] Sziasztok!

Lenne pár kérdésem ami felmerült a jogi dolgokkal kapcsolatban. Szerintem mást is érdekelne, íme:
- Ha reklámok is csatolva vannak hírlevélben ill. csak reklám hírlevel is küldésre kerül, akkor ezt meg kell-e külön említeni?
- Ha bármiféle harmadik fél általi scriptet használok, akkor ugye Ő hozzájuk is elmegy az e-mail. Erre az esetre megoldást jelent-e ez a pont;
(iii) A Szolgáltatás meghatározott részeit (például reklámok megjelenítése, látogatottsági statisztikák készítése) az Üzemeltető adott esetben szerződéses partnereivel (alvállalkozóival) is végeztetheti. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ilyen szerződéses partnerek részére egyes felhasználói adatok átadásra kerülhetnek. Mindemellett az ilyen szerződéses partnert titoktartási kötelezettség terheli. ( ilyen scriptek pl. Form kezelők, vagy "Send to a friend" scriptek, ahol a script nem az oldalon fut, hanem a 3. fél szerverén)
- Szabályozza-e valamilyen jogszabály hogy milyen adatokat kérhetek be? (autó, életkor, házasság, munkahely, havi kereset)
- Mennyibe kerül egy adatvédelmi nyilatkozat megíratása? Az ÁSZF-et is ügyvéd írja?
- Mit jelent hogy a "legnagyobb biztonságban tartjuk az adatait"?

- Célszerű-e egy mindenre kiterjedő adatvédelmi nyilatkozatot íratni? És később ezt ( ha mondjuk az ember több weblapot is irányít) tehát egy mindenre kiterjedő adatvédelmi nyilatkozat beilleszteni minden lapjára? Gond-e a hogy olyan is szerepel benne amit az adott lap nem végez? ...


--
forwarded from http://webni.innen.hu/Adatv_c3_a9delmiNyilatkozat#msg20101206093257-0500@webni.innen.hu