kedd, szeptember 15, 2009

[Te mennyit keresel?] re:óvoda

Őőő... weblapot szerkeszteni legjobban kettes számrendszerben lehet. A dolog azért is egyszerű, mert csak 2 utasítást kell megjegyezni, és azok megfelelő kombinálásával kialakítod a weblapodat. Az adsense ezek után tényleg gyerekjáték lesz.

Félre a tréfát. Legjobb, ha leülsz egy lap elé, amikor van fél óra szabadidőd, és leírsz 10 dolgot, amivel legjobban szeretsz foglalkozni az életedben. Addig ne menj tovább, amíg meg nincs.

Ezután gondolkodj el rajta, hogy mi az a kettő ebből, amit tényleg a legjobban szeretsz csinálni és értesz is hozzá. Ha ez is megvan, akkor gondolkodj el azon, hogy hogyan tudnád ezt a két dolgot ötvözni egymással (pl. szeretsz vitorlázni, meg szeretsz horgászni. ezeket könnyű ötvözni).

Fogd magad, és kezdj erről blogot írni. Ez a legegyszerűbb, mert rengeteg ingyenes blog szolgáltató van, akik ráadásul engedik is az oldalaikon a saját adsense kód futtatását.
Írj mindenről, ami csak eszedbe jut a témáról, de természetesen ne hülyeségeket. Legyen értelmes, de szórakoztató és mindemellett hasznos. Ossz meg tapasztalatokat másokkal. Ha nincs ilyen, akkor írd le, hogy hogyan képzelnéd el. Majd a látogatóid elkezdik kommentelni és elárulják, hogy ténylegesen hogyan kell. Neveld fel az oldaladat a folyamatos posztokkal. Nem lesz jövő kedden még bevételed belőle, de fél év múlva már lehet, hogy a blogszolgáltató látogatottabb oldalai közé fog tartozni a tiéd is.

Ha nem tudsz írni (mindenki tud, csak néhányan azt gondolják magukról, hogy nem tudnak), akkor csukd be a szemed és gondold végig, hogy mi az a téma, ami eszedbe jutott és leírnád. Ahogy a témára gondolsz, csak azt írd le a saját szavaiddal, amit a lelki szemeid előtt látsz. Ha így sem megy, igyál hozzá egy kis bort, vagy tegyél be egy jó, dinamikus lemezt a lemezjátszódba. Valahogy hozd olyan hangulatba magad, hogy elinduljon. Ha elindult, menni fog magától is.

Persze így lett egy adsenselő barátom majdnem alkoholista, mire megtanul írni, de szerencsére már megy neki alkohol nélkül is. :D

Ha már van legalább 10 bejegyzésed, akkor kezdj el backlink-eket gyűjteni. Akkor csak ezen dolgozz 2-3 hétig (egy-egy poszt közbeszúrásával). Ja, és olvass. Sokat. Itt, máshol, vagy ha megy az angol, akkor angol nyelvterületen. Lehet, hogy egy év múlva már Te okítgatsz itt minket. ;-)


--
forwarded from http://webni.innen.hu/TeMennyitKeresel#msg20090915043551-0400@webni.innen.hu